Tips om veilig crypto te kopen

Economie
Van onze redactie
28 mei 2021
Je zult er zeker al van hebben gehoord: crypto en de mogelijkheden die het biedt om er niet alleen betalingen mee te kunnen verrichten, maar ook om de investering snel te zien groeien. Voordat het echter zover is, zul je de eerste stappen moeten maken om de crypto te kopen. Daar is erop zich geen kunst aan omdat er tal van online platforms aanwezig zijn om, nadat jij je er aangemeld hebt, crypto te kopen. Zoals het geval is bij elke aankoop, zal er wel gelet moeten worden op de veiligheid.

Binnen een paar tellen kan je anders wel jouw geld kwijt raken
Of het nu om euro's gaat of crypto zelf, kwijtraken van kapitaal is wel het laatste waar je op zit te wachten. Omdat het ook zo aantrekkelijk is om online een account aan te maken bij een handelsplatform en na goedkeuring gelijk goedkoop bitcoin kopen, ontgaat het velen om te kijken naar het veiligheidsaspect. Is jouw persoonlijke informatie namelijk wel goed opgeslagen? Het koppelen van jouw account met een bankrekening is vereist om de aankopen mee te verrichten. Dat maakt het nog gevoeliger om in zee te gaan met een platform die een wat twijfelachtige reputatie heeft. Een snelle zoektocht op het internet zal gelijk de meest betrouwbare platforms tevoorschijn halen en is het een goed idee om daar een keuze uit te maken. Leg dus niet uitsluitend het accent op de kosten die er in rekening worden gebracht, maar kijk wat je ervoor in de ruil terugkrijgt.

Ook goed opletten welke crypto je aanschaft
Na een betrouwbaar platform uitgekozen te hebben, kan je dus aan de slag om de crypto aan te schaffen. Het aanbod zal je verbaasd doen staan en bedraagt al gauw een paar tiental soorten. Daar zitten er ook een heleboel bij die er pas komen bij kijken en waar ook niet alle achtergrondinformatie beschikbaar is. Dat zijn de munten waar je extra voorzichtig mee moet zijn en waar je beslist niet snel een besluit moet nemen om tot aankoop over te gaan. Koop laag en verkoop hoog, dat is een tip die nog altijd regel is voor het in de wacht slepen van een mooie winst, maar moet het geen koop worden waar je achteraf niets meer uit kan halen. Een betrouwbare crypto-app gebruiken is daarom een aardig hulpmiddel om niet alleen op de hoogte te blijven van de laatste koersontwikkelingen, maar ook om achtergrondinformatie te verzamelen van bepaalde munten.

Kopen van crypto gaat eenvoudig te werk en ligt daarin juist de uitdaging om voorzichtig te werk te gaan. Begin met een betrouwbaar platform waar je er ook nog voor kiest om de crypto op te slaan op een eigen wallet. Zo blijft het veilig opgeslagen onder jouw eigen beheer. Aardig wat meer informatie is ook te vinden op Cryptoglobal.io.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties