Wijchen vanaf 8 mei officieel Fairtrade Gemeente

Uitgelicht
Van onze redactie
10 mei 2021
We berichtten u al dat de gemeente Wijchen officieel de naam Fairtrade Gemeente zou gaan voeren. Afgelopen weekend was het zover en ontving burgemeester Marijke van Beek het éérste bord dat aan een invalsweg van Wijchen zal komen te hangen (foto via Twitter gemeente Wijchen).



Dit is nog niet alles: tijdens de Fairtrade Week van 8 t/m 16 mei brengt de kerngroep Fairtrade Gemeente Wijchen deze gerechten samen met enkele horecagelegenheden nog eens extra onder de aandacht.



Vanaf vandaag 8 mei is de gemeente Wijchen officieel een Fairtrade Gemeente. Er zijn 89 andere Fairtrade Gemeenten in Nederland. Dat is ongeveer een kwart van alle gemeenten. Binnen een Fairtrade Gemeente zijn er al veel inwoners, bedrijven, organisaties en instellingen die fairtrade producten gebruiken of verkopen. Denk aan koffie, thee, cacao, suiker, bananen en katoen. Fairtrade gaat om eerlijke handel: kleine producenten en arbeiders in Afrika, Zuid-Amerika en Azië een eerlijke prijs geven voor hun producten. Daardoor kunnen ze op eigen kracht armoede aanpakken, zich beter organiseren en duurzaam ondernemen.



Kerngroep Fairtrade Wijchen
Eind 2018 is een groepje inwoners van Wijchen aan de slag gegaan met de Fairtrade Gemeente Campagne. De kerngroep bestaat op dit moment uit Hetty van Dalen, Henk Campschroer, Henk van Haeften en Liduine Verhelst. Nieuwe leden zijn welkom. Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Stuur een e-mail naar info@fairtradegemeentewijchen.nl of ga naar www.fairtradegemeenten.nl.

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties