Prima samenwerking Moris Graffiti en Dirk Beverloo Jumbo Zuiderpoort levert prachtig kunstwerk op!

Kunst & Cultuur
Van onze redactie
19 april 2021
Wat een prachtig kunstwerk zie je toch op de muur aan de achterkant (bij de grote parkeerplaats) van Jumbo Zuiderpoort! Op maandag 19 april spoot Moris zijn laatste verfbus leeg op deze muur.

  Dirk Beverloo, de supermarktmanager van Jumbo Zuiderpoort, vertelt over het ontstaan: “Wij wilden weer eens een keer een nieuwe boodschappentas laten maken. En vaak lijken al die Big Shoppers ook op elkaar. Maar ik durf wel te zeggen dat we met deze Moris-tas straks uniek zullen zijn!”
Kunstenaar Moris vertelt over zijn project: “Ja, en ik moest dus het ontwerp gaan bedenken en dacht direct aan een muur en aan Emilia van Nassau. Ik wilde het icoon Emilia, ooit gezeteld in ons kasteel, op een hoger niveau plaatsen. De jongste dochter van Willem van Oranje uit diens tweede huwelijk was immers zo’n 500 jaar geleden nogal eigengereid en dat sprak me wel aan.”

Wie de foto’s bekijkt kan wel zeggen dat de samenwerking van streetart en supermarkt prima is gelukt! Zo is deel 1 van de nieuwe Big Shopper van Jumbo Wijchen afgerond, maar een shopper heeft 2 kanten en dus is Moris de komende weken druk bezig op een muur aan de Jumbo Herenstraat. “Ik kan over deze muur nog niks zeggen. Het moet écht een verrassing worden”, laat de spuitbuskunstenaar enthousiast weten. En Dirk Beverloo ziet zijn bedachte idee alleen maar heel veel positieve reacties krijgen.

En daar sluiten wij ons volledig bij aan! Moris krijgt alvast een kusje van Emilia op zijn achterhoofd zoals u op de foto kunt zien.

 

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties