Wijchenaar Jeroen Arts in finale 'Nature Photographer of the Year'!

Natuur
Van onze redactie
25 oktober 2020
  Jeroen Arts is een gepassioneerd natuurfotograaf uit Wijchen. Zijn foto 'Dreamy Fox' zond hij in om mee te dingen voor de titel van Nature Photographer of the Year - en hij zit in de finale!

Over 'Dreamy Fox' vertelt Jeroen: "Net toen we besloten om naar huis te gaan, zagen we een vos die ons in de gaten hield. Ik had mijn camera al opgeborgen in mijn fototas met daarop de 200-500 mm-lens bevestigd. Dus het enige wat ik kon doen was snel wat portretjes maken, anders was de vos verdwenen. Zo blij dat ik dit had gedaan!"

  Na een heel lange selectieprocedure heeft Jeroen afgelopen week te horen gekregen dat deze foto is geselecteerd voor de finale van Nature Photographer of the Year. Een fotowedstrijd waarvoor in totaal 20.000 foto’s uit 95 landen zijn ingezonden in 13 verschillende categorieën.
Een vakjury bestaande uit Magdalena Herrera, Christian Ziegler, Marco Gaiotti en René Alblas heeft de finalisten bepaald.

De winnaar van alle categorieën en de overall-winnaar worden eind november bekendgemaakt in een online event. Normaal had dit evenement plaatsgevonden tijdens het Nature Talks Photo Festival in Breda. Helaas, door de COVID-19-maatregelen wordt het dit jaar via een online event bekendgemaakt.

  Proficiat Jeroen met deze nominatie en je prachtige foto!

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties