Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Wijchen

Uitgelicht
Van onze redactie
22 januari 2019
Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Wijchen ontvangen begin februari weer het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Sjors Sportief is al jaren een grote hit onder de basisschooljeugd. Vorig jaar schreven zich ruim 1200 leerlingen in. Hiermee stond Wijchen in de top 3 van de ruim 80 gemeenten die vorig jaar meededen met de succesvolle formule. 

Door Sjors Sportief en Creatief kunnen kinderen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met sport en creatieve activiteiten. Ze hoeven niet eerst lid te worden van een vereniging maar kunnen direct meedoen aan activiteiten. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 6 februari inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Voldoende keus
Kinderen uit de gemeente Wijchen hebben de keuze uit ruim 65 verschillende aanbieders. Hierbij worden sportieve activiteiten aangeboden zoals fitness, kinderyoga, turnen, kabouteractiviteiten en zaalvoetbal. Daarnaast zijn er ook weer creatieve workshops. Denk hierbij aan muziek maken, graffiti, schilderen, programmeren met computers en nog veel meer. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen.

Sportbeleid van gemeente en Samenwerkingsstichting Kans & Kleur
Kans & Kleur streeft naar een brede ontwikkeling van kinderen en de gemeente Wijchen heeft als speerpunt kinderen verbinden aan sport en cultuur. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Wijchen samen met de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur hiervoor inzet. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

  Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u alvast een kijkje nemen op de website op www.sjorssportief.nl. Mocht u nog vragen hebben kunt u een mail sturen naar sjors@sportservicewijchen.nl.

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties