4Daagse

Gepubliceerd op 16 juli 2017

4Daagse: dit jaar Roze Woensdag on tour!

Al jarenlang kleurt op de tweede wandeldag van de Vierdaagse – de Dag van Wijchen – de binnenstad van Nijmegen roze. Ook vele wandelaars weten dat en stemmen hun outfit voor die dag daarop aan. Nu omarmen de doorkomstplaatsen Wijchen, Beuningen en Weurt ook ‘roze’.

  De organisatie van Roze Woensdag is erg trots dat steeds meer doorkomstplaatsen deze dag een warm hart toedragen, graag dit evenement meevieren en daarmee het belang inzien van een dag als deze. Het is tenslotte nog steeds niet vanzelfsprekend in deze wereld dat LGBT’ers (lesbian, gay bisexual,  transgender) overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Om aandacht te vragen voor dit thema heeft de gelegenheidsband Pink Rebels in opdracht van COC Nijmegen dit jaar een vrolijk Roze Woensdag-lied geschreven. Het nummer heet ‘Hand in hand’ en roept op een ludieke manier het publiek en de wandelaars op om samen een stukje hand in hand te lopen.

De dag begint in alle vroegte in Alverna, de thuishonk voor zangeres Debby. Daarna staan er twee optredens gepland in Wijchen, gevolgd door twee feestjes in Beuningen en de tour wordt afgesloten met nog een paar optredens op de gay-podia in het centrum van Nijmegen. “Negen podia in negen uur. Een race tegen de klok, maar we hebben er alle vertrouwen in dat taxi Hofmans ons veilig en op tijd van het ene podium naar het andere zal loodsen”, zegt Linda van der Leest, mede-organisator van deze tour. (Tekst gaat verder onder onze adverteerderswensen).

      Klik op onze adverteerders voor groot

De Pink Rebels hebben al vaker van zich laten horen. In 2014 traden zij namens Nijmegen op bij het Nationaal COC Songfestival en haalde met het opzwepende nummer ‘Tolerant’ de wisselbeker naar Nijmegen. De groep, deze keer bestaande uit Debby Marijnissen, Jos de Ridder en Mariena Steensma, komt deze keer op woensdag 19 juli voor Roze Woensdag weer bij elkaar. De hele dag gaan ze op tournee met hun nieuwe nummer. Ze hebben er ontzettend veel zin in om overal langs de route een feestje te bouwen!

Projectleider Sander Ederveen van Stichting Roze Woensdag is blij met dit initiatief. “ Roze woensdag is uitgegroeid tot een feest voor iedereen. Het is fantastisch dat de gemeentes en verschillende horeca-ondernemingen Roze Woensdag ondersteunen, dat zoveel publiek en wandelaars in het roze gekleed zijn, maar we moeten niet vergeten waarom dit ‘roze feestje’ gehouden wordt. Belangenorganisaties zoals COC Nijmegen en Dito! zijn nog steeds hard nodig, ook in Nederland. Ik vind het belangrijk dat zij op deze dag een podium hebben om hun verhaal te vertellen: Nederland is een veilig land voor LGBT’ers. Om dat zo te houden, moet de samenleving zich blijven uitspreken tegen ongewenst gedrag gericht aan deze groep. Hierdoor vergroot je het gevoel dat je als LGBT’er er niet alleen voor staat. Het nummer ‘Hand in hand’ doet een oproep tot saamhorigheid”.

Op de facebookpagina van Roze Woensdag zal bekend gemaakt worden waar en wanneer Pink Rebels te zien zijn, waar overdag de roze podia in Nijmegen zijn en wat de gay horeca verder nog in petto heeft.

Voor het overzicht van het programma, roze uitgaansgelegenheden en de LGBT belangenorganisaties: www.facebook.com/rozewoensdag en www.rozewoensdag.nl.

Tags: , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners