4Daagse

Gepubliceerd op 18 juli 2019

4Daagse: de Grote Drie verheugen zich op Via Gladiola!


Willy Hey is 76 jaar en loopt voor de 61 keer de 4Daagse mee. Long Distance-wandelaar Jan Dinnissen is 64 jaar en loopt voor de 18e keer. Snelwandelaar Jibbe Siero is 20 jaar en gaat voor zijn 8e editie. Lees hoe het hen vergaat tijdens de 103e 4Daagse ná de wensen van ondeernemers.


Willy: “Het ging prima vandaag, waar ik om 5.30 uur ben gestart. Heb in het begin rustig gelopen. De 1e rust nam ik bij de sluis van Heumen met wandelgroep WIOS ‘78. Op de Bredeweg heb ik een kopje koffie genomen en verder een paar leuke praatjes gemaakt. Al met al liep ik lekker en ik verheug me op de Via Gladiola die eigenlijk morgen al vanaf Mook/Malden begint. Daar staan veel mensen en het is dan gezellig lopen. Tot morgen!”


Jan: “Ik heb lekker gelopen en het gaat zelfs elke dag beter. Ik was om 11.50 uur binnen. Bij Milsbeek op een stuk vals plat was het zwaar. Vandaag heb ik veel aan mijn broer Tiny gedacht die nu alweer 4,5 jaar geleden overleden is. We gingen samen vaak in Groesbeek voetbal kijken. Dat heb ik daar trouwens elk jaar. Van de gedachte aan de Via Gladiola morgen krijg ik nu al de rillingen over mijn rug. Het respect voor ons als lopers is daar super! Tot morgen!”


Jibbe: “ Vandaag, de 3e dag, heb ik goed uitgelopen. Na een slechte 2e dag ben donderdag minder hard begonnen. Ik ging gemiddeld 8 km/u in plaats van 9/10 km/u gisteren. Desondanks goed doorgelopen met een tempo. Onderweg een doorn in mijn schoen gehad waardoor ik 5 minuten stil heb gezeten, maar nadat die er uit was ben ik van de 19e plaats naar de 8e plaats terug gekropen. Ik was om 10.34u binnen dus ben zeer tevreden! Na een goede massage kan ik er morgen op de Via Gladiola tegenaan voor misschien wel de snelste tijd?!”

Tags: , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners