Uitgelicht

Gepubliceerd op 5 oktober 2019

2500 tekenen petitie ‘Handen af van Wijchens Meer’

650 zienswijzen, 4 informatieavonden, 1 inspraakavond, allemaal druk bezocht, honderden posters hangen verspreid over heel Wijchen, vele ingezonden brieven stonden in de media en rond de 2.500 handtekeningen voor de online petitie “Handen af van het Wijchens Meer” in nog geen 2 weken.

De actiegroep ‘Handen af van het Wijchens Meer’ geeft zoals ze zelf zeggen ‘duidelijkheid’: “Het ‘theehuisje’ zoals wethouder Gerrits en de rest van het college het noemen, kan er als volgt uitzien: een horecavoorziening van 20 m breed, 10 m lang en 5 m hoog op de oever van het Wijchens Meer ter hoogte van uitvaartcentrum Wessels of tegenover Het Laantje. Eventueel met een steiger van 55 m2 op het water. De horecavoorziening mag alcoholische drank schenken en tot 23.00 uur open zijn. Het kunnen er ook 2 zijn, eentje op iedere locatie, met elk de helft van de oppervlakte. Daarbij zijn nog niet vermeld de bestrating rond de bebouwing en de verkeers- en parkeervoorzieningen.

  Hoe ziet zoiets er dan uit? De gemeente toont o.a. deze foto als voorbeeld.

Maandag 7 oktober om 19.30 uur is de openbare commissievergadering over deze plannen in het Mozaïek. Als u wilt kunt u uw bezorgdheid hierover laten zien. Wil u de petitie tekenen? Dat kan hier.”

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners