Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 17 april 2019

Zondag 28 april: Micheline van Hautem & Erwin van Ligten bij Muziekkring Wijchen

Een muzikale samenwerking om uw vingers bij af te likken.

Zondag 28 april 2019. De Schakel in Wijchen. 14.00 uur. Entree € 10,- contant aan de kassa. Tot 18 jaar gratis toegang. www.muziekkring-wijchen.nl

Programma ‘A la Carte’

Deel 1 van A la Carte, het voorgerecht, wordt voor u geserveerd door Micheline & Erwin met hun keuze uit het prachtige repertoire van Brel, Piaf & Trenet. Na de pauze wordt het hoofdgerecht opgediend waarin u, het publiek ter plekke, een keuze maakt uit een lijst met liederen geselecteerd uit CD’s van Micheline & Erwin o.a. Chocolat, La Musique en Crème de la Crème. (De repertoirelijsten liggen voorafgaand aan het concert bij de ingang).

  Foto: M.J. Eldring. Micheline & Erwin reisden de afgelopen jaren succesvol de wereld rond en werden buiten Nederland & België met open armen ontvangen in Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.  Op het vermaarde Schotse Fringe Festival in Edinburgh scoorde Micheline gedurende meerdere edities hoge ogen en werd ze zelfs bekroond met de prestigieuze Herald Angel Award. 

A la Carte is het zevende avondvullende programma van deze betoverende chanteuse en haar fenomenale begeleider. Hun CD Crème de la Crème kreeg veel aandacht en positieve reacties van publiek en pers. Samen zingen ze niet alleen liedjes maar transformeren die tot eigenzinnige, uiterst persoonlijke versies.

(Na Songs of Jacques Brel, Chocolat, Nostalgia, La Musique, Crème de la Crème, L’esprit de Jacques en Crème de la Crème Deluxe is ook A la Carte een niet te missen voltreffer.)

Uit de pers: Micheline Van Hautem schittert in haar versie van ‘Moenie weggaan nie/Ne me quitte pas’ en in het heerlijk theatrale ‘Amsterdam’. Als geen ander speelt ze met de stem en met de emotie en doet ze het publiek op indrukwekkende wijze muisstil worden. (Koen Huygebaert, Nekka vzw, 2014)

Micheline Van Hautem, Vlaamse deerne, trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

Concertserie Muziekkring Wijchen 2019 – 2020
22-09-2019 Delta Piano Trio (piano, viool en cello)
27-10-2019 Het Nijmeegs Kamerkoor
24-11-2019 Bonporti Ensemble & zangeres Marjon Strijk
 12-01-2020 Dubbel Zes & Eenvoortwaalf
16-02-2020 Arcato Ensemble (jeugd strijkorkest)
8-03-2020 Ivo Boytchev (pianorecital)
29-03-2020 Vocaal Ensemble Omnitet
19-04-2020 Trio C tot de derde (klezmer en gipsy)

Tags: , , ,
Naar boven ↑
  • Herckenrath fietsplaza
  • Partners