Wijchense MHC hockeyheren blijven ongeslagen op eigen veld

20 mei 2019
Het hockeyseizoen loopt ten einde. Met nog drie wedstrijden in het verschiet is er al geen kans meer op promotie naar de 3e klasse voor Wijchen Heren 1. Afgelopen zondag werd de eerste van die laatste drie wedstrijden gespeeld. Op deze SuperSunday was Meerssen Heren 1 hun tegenstander. Als Wijchen won, zouden zij één plaats opklimmen in het klassement en Meerssen van de derde plaats stoten. Dat was dan ook wat er gebeurde. Op eigen veld wist Wijchen voor groot publiek de eer hoog te houden.

Op een zonovergoten waterveld te MHC Wijchen klonk het eerste fluitsignaal. Met enigszins rommelig spel hadden de Wijchenaren toch al snel de overhand. Door de verdedigers van Wijchen, die goed gepositioneerd stonden, wist Meerssen daarnaast maar weinig kansen te creëren. Rond de 20e minuut tipte Beau Frederiks, op aangeven van Hugo Fraij, de bal achter de keeper van hun tegenstander. Na kort overleg door de scheidsrechters werd de goal goedgekeurd en was de score geopend. Hierna volgden al snel nog meer kansen. Wijchense pogingen uit strafcorners werden echter gekeerd door de ijzersterke keeper van Meerssen, die zelfs een strafbal van Hugo Fraij uit het doel wist te houden. Zo bleef het 1-0 tot aan het rustsignaal.

Waar Wijchen in eerdere wedstrijden in de tweede helft wat steken heeft laten liggen, leken zij dit nu niet te doen. Kansen bleven zich voordoen voor het thuisteam, maar het lukte de spelers van Wijchen niet de keeper van hun tegenstander te passeren. Het zou tot de 60e minuut duren voordat er weer gescoord werd. Niemand anders dan Lars Wortelboer wist de Meerssense keeper te foppen met een sleeppush tijdens een strafcorner. Bij een eindstand van 2-0 klonk 10 minuten later het eindsignaal.

Door van Meerssen te winnen bewijst Wijchen Heren 1 dat zij minimaal de derde plaats in de competitiestand verdienen. Het team van Angelique Sonnemans blijft met de winst van afgelopen zondag dit seizoen tot nog toe ongeslagen op eigen veld. Aankomende zondag om 14.45 uur speelt Wijchen hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De tegenstander is het al kampioen geworden Horst. Wijchen zal er alles aan doen om hen niet ongeslagen het seizoen door te laten komen en kan daarbij alle support gebruiken.