Wijchen Hockey Heren 1 wint openingswedstrijd zeer overtuigend

Van onze redactie
14 september 2015
De verwachtingen voor de eerste wedstrijd van MHC Wijchen van het nieuwe seizoen waren hooggespannen. Een uitwedstrijd bij het uitgedunde eerste team van Bemmel. Wijchen was de favoriet en maakte deze status meer dan waar in de wedstrijd.

In de beginfase van de wedstrijd was de eerste kans voor de thuisploeg Bemmel. Dit bleek later ook de enige kans van de wedstrijd te zijn. Een uitstekende redding van doelman Burghouts voorkwam een tegendoelpunt voor Wijchen. Kort daarna scoorde Koen Jacobs voor Wijchense zijde. Met een harde slag uit een rebound van een strafcorner stond binnen 10 minuten de 1-0 voor Wijchen op het scorebord. Bemmel toonde weinig initiatief en Wijchen bepaalde het spel. Uit een volgende strafcorner scoorde Joep Paumen met een geplaatste flats. Debutant Tim de Groot bepaalde de ruststand op 3-0 met een schitterende individuele actie waarbij hij twee verdedigers en de keeper te kijk zette.

De tweede helft was een duidelijke voortzetting van het spelbeeld uit de eerste helft. Koen Jacobs bewees zijn kwaliteiten door een strafcorner binnen te slepen voor de 4-0. In het resterende gedeelte van de wedstrijd scoorde Hugo Fraij nog een loepzuivere hattrick. Ook Tim de Groot scoorde nog voor het totaal van 8-0, waarmee hij in zijn eerste officiële wedstrijd meteen twee doelpunten maakt.

Wijchen liet in deze wedstrijd duidelijk zien een gevaarlijke ploeg te zijn die elke fout meteen afstraft. Met een 8-0 overwinning een prachtig begin van het seizoen.