Volleybal: Trivosdames steeds dichter bij de kampioenstitel

2 maart 2019
Heyendaal Dames 1  -  Trivos Dames 1   1-3 (25-21,21-25,11-25,21-25)

Foto's: Erik Wouters

Het was niet goed, afgelopen zaterdag in Nijmegen bij de studentes van Heyendaal. Zonder de vakantievierende Jong-Oranje speelster Sophie Posthumus, begon Trivos aan de partij tegen de nummer 5 Heyendaal.

Zoals gezegd begon Trivos uiterst magertjes aan de wedstrijd. De ketsers vlogen links en rechts het veld uit, waardoor de passing onmogelijk werd. De aanvalsters werden niet bereikt en Trivos stond met lege handen. Heyendaal rook bloed en met de fanatieke trommelaars op de tribune, was bijna elke aanval raak. Bij 16-11 voerde coach Peter Groenen een dubbele wissel door, waardoor Esmee Driessen en Lotte Könning voor Manon Ottjes en Vera de Weerdt in het veld kwamen. De 2 servicepunten van Lotte Könning waren een mooie binnenkomer, maar de 3e vloog het veld uit: 17-13. Korinda Kant sloeg haar aanval ook het veld uit en de navolgende klutsbal in het Trivosvak, noopte coach Groenen tot zijn 2e timeout. Heyendaal sloeg de service in het net (dit gebeurde erg vaak aan Heyendaalkant) maar maakte direct weer 3 punten met de aanval 22-14. Korinda Kant sloeg haar aanval via touche uit het veld en Heyendaal sloeg de bal uit het veld 22-16. Een vreemde klutsbal bij Trivos raakte de grond 23-16. Trivos gaf niet op en door Stefanie Beekers werd een killblok gemaakt 23-17. De dubbele wissel werd nogmaals herhaald en Vera de Weerdt en Manon Ottjes kwamen terug in het veld. 3 servicepunten door Vera de Weerdt brachten Trivos terug in de race 23-20. De harde aanval van de nummer 12 van Heyendaal bracht de stand op 24-20. Onder aanvoering van de fanatieke trommelaars, werd Heyendaal zelf een beetje zenuwachtig. De service van Heyendaal vloog horizontaal uit het veld. Toch kwam daar dan toch de laatste aanval van Heyendaal, waarbij er geen enkel Trivosblok te bekennen was.

De 2e set stond in het teken van de vele Heyendaalservices die of in het net verdwenen- of uit het veld vlogen. Met 3 servicepunten bracht Lieke Wouters de stand op 3-5 voor Trivos en begon Trivos eindelijk haar eigen niveau terug te vinden. Bij 5-5 scoorde Lieke Wouters met een mooie omloopbal (van Lotte Könning). Heyendaal plaatste een bekeken tipbal en Manon Ottjes sloeg haar te lage setup in het blok 7-6. Bij 9-8 maakte Lieke Wouters 4 servicepunten 9-12. Het spel golfde heen en weer met hier en daar lange rally’s. Libero Evi Bosmeier wisselde mooie reddingen af met mindere ballen, maar al met al kwam Trivos met een prachtige aanval van Anne Veenstra op een voorsprong van 20-23. Na de Heyendaal aanval kwam de bal bij Trivos in een soort van draaimolen terecht. In deze klutssituatie viel de bal pardoes op de grond 21-23. Gelukkig sloeg Manon Ottjes de bal via de (goede) Heyendaal verdediging uit het veld. De laatste bal werd door Heyendaal zelf het veld uit geslagen.

Trivos moest in de 3e set doorpakken en deed dat ook. Het begin van de set ging nog een beetje moeizaam, maar nadat Stefanie Beekers de 2-3 voorsprong had gemaakt kwam Manon Ottjes aan de service. Met haar service maakte zij 12 punten, waarin door Heyendaalcoach Marinus Wouterse tot 2 maal een tactische timeout werd aangevraagd. Bij 3-15 stopte de serviceserie met een harde Heyendaal aanval. Korinda Kant scoorde nog even, maar daarna was het Heyendaal die de punten maakte. Bij 7-16 vroeg coach Groenen zijn 1e timeout aan, maar Heyendaal ging vrolijk verder met een ace uit de service. Lieke Wouters knalde er ook weer een aanval binnen de 3 meterlijn in 8-17.
Korinda Kant kwam bij de stand 9-18 aan service en maakte daarbij 3 punten (1 killblok Stefanie Beekers). Dit deed zij even later bij de stand 10-21 weer. Heyendaal maakte via het Trivosblok een punt, maar Stefanie Beekers maakte aan alle onzekerheid een eind met een harde uithaal.

De 4e set was een kopie van de gewonnen 2e set. Klutsballen, misverstanden en ketsers waren aan de orde van de dag. Bij Heyendaal was het foutenpercentage met de service huizenhoog. Door dit alles liepen de punten aan beide kanten synchroon omhoog. Korinda Kant ontpopte zich in deze set tot scherpschutter. Met haar constante score viel zij positief op. De 20-24 werd gemaakt door Anne Veenstra via het blok en met nog 1 punt te gaan lag de overwinning op een presenteerblaadje. De aanval van Heyendaal was normaliter uit het veld gegaan, echter Stefanie Beekers zag dat iets anders. In een reflex probeerde zij de bal toch te verwerken, waardoor er sprake was van een touche situatie 21-24. De service van Heyendaal werd zelfs onder het net door geslagen, waarna het carnaval op de Uni los barstte.
Trivoscoach Peter Groenen was gematigd tevreden. “Zo’n eerste set is natuurlijk niet goed en voor de rest lieten we ook wel wat steekjes vallen. Toch 4 punten bij Heyendaal is niet slecht, daar had ik vooraf voor getekend.”

Trivos kan weer 4 punten aan haar totaal toevoegen, waardoor het nu 16 punten voor staat op de nummer 2 VVH Dames 1. VVH heeft wel 1 wedstrijd minder gespeeld.

Zaterdag 16 maart aanstaande speelt Trivos tegen de nummer 2 VVH in de eigen hal Sportcentrum Arcus. Het cruciale duel begint om 15:30 uur en zal naar alle waarschijnlijkheid al de beslissing brengen in het kampioenschap van de 3e divisie B.