Volleybal: Trivosdames in the winning mood

9 november 2019
Volley Tilburg Dames 2 - Trivos Dames 1   1-3  (18-25,16-25,25-19,18-25)

Na de winstpartij vorige week tegen Ledub in Budel, hebben de dames van Trivos afgelopen zaterdag ook de dames van Volley Tilburg met dezelfde cijfers verslagen.

In Tilburg werd Volley aan de zegekar gebonden, wat wederom 4 punten opleverde. Door deze overwinning is Trivos opgeklommen richting de middenmoot.
Meteen vanaf het begin was duidelijk dat Trivos het betere van het spel had. Een snelle 0-7 voorsprong door de uitstekende service van Lonneke Hoffmannns was een feit en de voorsprong werd de rest van de partij niet meer uit handen gegeven.
Het laatste punt door Anne Veenstra was een formaliteit.
De middenaanvalsters Stefanie Beekers en Lieke Wouters scoorden meteen van het begin af aan en na het punt van Manon Ottjes stond Trivos met 7-14 voor. Toch kwam Volley nog even sterk terug tot 13-16. De dubbele wissel door coach Peter Groenen van Lonneke Hoffmanns/Manon Ottjes voor Vera de Weerdt/Esmee Driessen pakte goed uit. Trivos scoorde weer en met name Michelle Koolen liet zien dat zij van grote waarde voor Trivos is. Bij 16-24 werd de dubbele wissel andersom uitgevoerd, zodat Lonneke Hoffmanns aan de service kwam. Met deze service maakte zij een prachtig ace-punt, waardoor ook de 2e set binnen was.

De 3e set begon goed met een 1-4 voorsprong. Volley pakte de draad echter weer goed op en kwam terug tot 5-5. Bij het blokken kwam een dame van Volley verkeerd op de grond terecht en haar huilen ging door merg en been. Dat de Trivosdames daar meer van streek raakten dan tegenstander Volley was opvallend. Vanaf dat moment was Trivos een beetje de kluts kwijt en kon Volley steeds met 2 a 3 punten voorsprong uitlopen. Bij 22-19 was er nog even hoop dat Trivos langszij kon komen, maar helaas.
De NeVoBo prognose gaf vooraf een eindstand van 2-3 aan, dus iedereen bij Trivos hield zijn hart een beetje vast. Bij de stand 10-9 in het voordeel van Volley, ontstond een lange discussie tussen coaches, speelsters en de scheidsrechter over een vermeende opstellingsfout. Nadat het spel werd voortgezet en aan Trivos een punt was toegekend, maakte Esmee Driessen met haar service 4 punten. Trivos gaf haar voorsprong niet meer uit handen en maakte deze set geconcentreerd af.

Aankomende zaterdag speelt Trivos in thuishaven Sportcentrum Arcus tegen Somas Activia uit Sint Anthonis. De wedstrijd begint om 15:30 uur en de toegang is gratis. De leiding van deze wedstrijd is in handen van het arbitrale duo Joop van Mechelen en Strale Zivic.