Volleybal: Trivosdames geven 1 punt weg

10 februari 2019
VoCASA Dames 3  -  Trivos Dames 1  1-3 (26-24,23-25,8-25,26-28)

Een derby is altijd speciaal, zo ook de derby van afgelopen zaterdag tegen het 3e team van VoCASA. In een grijs verleden speelden er vooral veel oud-Trivos speelsters in de diverse VoCASA teams, nu was dat er maar 1 (Ilona van der Wens). Daarentegen bestaat het Trivosteam met name uit jonge speelsters die dat grijze verleden simpelweg niet hebben meegemaakt. De wedstrijd was er dus eigenlijk eentje zoals iedere andere, maar toch…

Van de 4 gespeelde sets waren de eerste, tweede en laatste ware thrillers.

Foto's: Erik Wouters

Trivos begon de eerste set met onder andere de niet geheel fitte libero Evi Bosmeier, maar daar was in de wedstrijd niets van te merken. De service van VoCASA was ijzersterk met onder andere 2 aces en bij de stand 4-1 vroeg coach Peter Groenen dan ook al zijn eerste timeout aan. Stefanie Beekers knalde er meteen een harde bal in, waarna Anne Veenstra en Manon Ottjes dat dan ook maar deden.
Het spel golfde op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd.
Pas bij 13-13 liet Trivos zien waarom het bovenaan in de competitie staat en liep het uit naar 18-24, setpoint. Kat in het bakkie, zogezegd. Niet dus…….een harde aanval van VoCASA bracht de service terug bij de Nijmeegsen 19-24. VoCASA nummer 4 kwam aan de service en met haar service maakte zij de speelsters van Trivos behoorlijk zenuwachtig. Veel onnodige persoonlijke fouten werden gemaakt en uiteindelijk won VoCASA de set dan ook met 26-24.

Trivos rechtte de rug en begon de tweede set sterk. Met de voor Sophie Posthumus ingevallen Korinda Kant aan de service, kwam Trivos op een 1-5 voorsprong. Bij 2-8 vroeg de VoCASA coach zijn eerste timeout aan. Lieke Wouters maakte met een paar mooie omloopballen (van Vera de Weerdt) een paar prachtige punten en Trivos leek op rozen te zitten (6-12). Wederom persoonlijke fouten zorgden er voor dat VoCASA weer in het zadel werd geholpen (9-12). Lieke Wouters en Manon Ottjes begonnen net op tijd weer te scoren met behulp van Anne Veenstra en Korinda Kant (11-17).
  De gouden timeout van de VoCASA coach werd ingezet en VoCASA kwam terug tot 19-20. Op dat moment was het Trivos Dames 2 (voormalig Dames 1) speelster Sara Zivic die vanaf de tribune begon aan te moedigen en alle publiek mee kreeg. Mede door deze aanmoedigingen kwam Trivos op een 20-24 voorsprong. Toch waren daar weer de persoonlijke fouten bij de Trivosdames (klutsballen, misverstanden, plafond, uitballen) die de stand op 23-24 brachten. Gelukkig sloeg VoCASA haar laatste aanval uit het veld 23-25.

De gewonnen tweede set gaf de dames van Trivos toch weer enig zelfvertrouwen. De derde set was een ware walkover. In deze set was het vooral de servicedruk van Trivos die de score deed oplopen.
Bij de stand 1-2 maakte Korinda Kant er 4. Bij de stand 3-7 door Manon Ottjes 8 stuks en bij 5-16 door Anne Veenstra 6 stuks. De spaarzame VoCASA aanvallen verdwenen in het net, werden geblokt of vlogen rechtsreeks uit het veld. Het laatste punt werd gemaakt door Manon Ottjes met een harde slag 8-25.

De Nevobo prognose ging uit van een 2-3 overwinning voor Trivos en dat zou dus inhouden dat de vierde set weer door VoCASA gewonnen zou worden. Na zo’n duidelijke derde setoverwinning zou dat natuurlijk niet mogen gebeuren. Dus alles werd dan ook uit de kast gehaald om ook die vierde set binnen te halen. Het begin was ronduit slecht voor Trivos. Bij de 4-0 achterstand (wederom persoonlijke fouten) vroeg Peter Groenen zijn timeout aan. Korinda Kant maakte de aansluiter 4-1 en met de service de 4-2. VoCASA scoorde met een killblok, waarna Stefanie Beekers dat ook deed 5-3. Dezelfde Stefanie Beekers sloeg de service uit het veld, maar gelukkig haalde Anne Veenstra de service terug 6-4. Manon Ottjes maakte met de service 6 punten 6-10. De service van Lieke Wouters bij de stand 9-11, bracht ook 3 punten op. Bij 17-20 kwam Stefanie Beekers aan de service. Hiermee scoorde zij 4 punten, waaronder 2 aces. Bij de stand 17-24 werden op de tribune al grapjes gemaakt over het verloop van de eerste set bij een 18-24 voorsprong en dan toch nog verliezen. Dat kon en mocht toch echt niet weer gebeuren, toch?
Manon Ottjes raakte de bal 2x en VoCASA speelster nummer 7 kwam aan de service. Lieke Wouters sloeg haar te lage setup in het net en een Trivosaanval werd in de kluts in het net geslagen 20-24. Timeout Trivos. Een harde VoCASA aanval 21-24. Wissel Vera de Weerdt voor Lotte Könning. Manon Ottjes aanval bal in het net 22-24. Lieke Wouters aanval bal uit het veld 23-24. Bij de service door de nummer 7 van VoCASA een ace geslagen 24-24. Killblok VoCASA 25-24. Nummer 7 VoCASA slaat de bal met de service in het net 25-25. Een mooie VoCASA aanval werd op de Trivos achterlijn binnen geslagen 26-25. Vera de Weerdt terug gewisseld voor Lotte Könning. Harde aanval Lieke Wouters binnen de 3 meterlijn 26-26. Een omloopbal van Vera de Weerdt op Lieke Wouters 26-27. Het uitzinnige publiek stond op de banken en onder aanvoering van de harde supporterskern van Trivos, werd een lange rally gespeeld. Door de scheidsrechter werd gezien dat een speelster van VoCASA het net met het lichaam raakte en het punt werd aan Trivos toegekend 26-28.

Na de wedstrijd was het scheidsrechter Leo Bouman die vertelde erg van de wedstrijd te hebben genoten. “Als neutraal toeschouwer was dit een prachtige pot volleybal met 2 leuke sportieve teams. Dit maakt het werk als scheidsrechter nou juist zo leuk”, zo sprak de leidsman.

Coach Peter Groenen was duidelijk iets minder in zijn nopjes met het vertoonde spel, maar was wel heel blij met de 4 punten. “Vooraf had ik hiervoor getekend, maar het verlies van de eerste set was volstrekt onnodig als je met 18-24 op setpoint staat.”

Aanstaande zaterdag 16 februari speelt Trivos haar thuiswedstrijd tegen Set Up ’69 uit Scherpenzeel.

Het duel vindt plaats in thuishonk Sportcentrum Arcus en begint om 15:30 uur. Nogmaals het verzoek om op de fiets te komen in verband met de parkeerplaatsen en gezelligheid na afloop.
De entree is gratis en een DJ is wederom aanwezig.