Volleybal: Trivosdames doorbreken vloek in Barneveld met winst op SSS

22 april 2018
De laatste wedstrijd is gespeeld. De dames van Trivos hebben een goed seizoen gedraaid en een mooie 3e plaats behaald in de 3edivisie B.

SSS Dames 2  -  Trivos Dames 1   2-3  (20-25,25-15,25-16,21-25,11-15)

Reeds vanaf het verblijf in de 2e divisie in 2015 van de dames van Trivos, waren de uitwedstrijden in Barneveld tegen de dames van SSS uitgelopen in verliespartijen. Sporthal ‘De Meerwaarde’ deed haar naam voor de Trivosdames geen eer aan... tot afgelopen zaterdag.

Eerlijk is eerlijk, het werd een zwaarbevochten zege waarbij door Trivos vele offers moesten worden gebracht. Ten eerste was daar het bericht dat spelverdeelster en aanvoerster Hennie Visser niet aan het spel kon deelnemen vanwege een blessure. Hierdoor moest jonkie Vera de Weerdt het spelverdelen geheel op zich nemen, wat zij overigens uitstekend deed. Ten tweede sloeg Manon Ottjes een bal zo hard via het SSS-blok uit het veld, dat een trouwe Trivos supporter bijkans van de tribune werd afgeslagen en ten derde raakte Sara Zivic geblesseerd aan schouder en hoofd bij het op magistrale wijze redden van een bal.
Ook de 1e en 2e scheidsrechter deden nog een duit in het zakje door een aantal dubieuze beslissingen in het nadeel van Trivos te nemen.

De eerste set begon gezegend voor Trivos. Een goede service van Vera de Weerdt en treffers van Stefanie Beekers brachten Trivos op 0-3 voorsprong. Ondanks de goede Trivos aanvallen, was vooral de verdediging van SSS goed op dreef waardoor weer aansluiting werd verkregen. Bij 5-5 scoorden Manon Ottjes en Nienke Visser voor Trivos. Ook Sara Zivic deed een duit in het zakje 7-9. De servicereeks van Sara Zivic met 3 punten liet Trivos uitlopen tot 7-12. Bij 12-15 maakte Vera de Weerdt 3 punten met haar service (waaronder een ace) 12-18. SSS kwam nog even terug tot 16-19, waarna coach Peter Groenen maar even de noodzakelijke timeout aanvroeg. Na deze retraite stond Trivos weer helemaal op scherp en bij een aanval van SSS stopte Korinda Kant deze aanval op zo’n bijzondere wijze dat de bal miraculeus op de helft van SSS viel 16-20. Door punten van Sara Zivic en Nienke Visser werd de winst binnen gehaald.

De tweede set ging tot 6-6 gelijk op. SSS raakte in hogere sferen en maakte 7 punten op een rij. Veel persoonlijke fouten en geen servicedruk nekten Trivos. Bij 19-11 werd een timeout aangevraagd, waarna werd gescoord door Anne Veenstra en Manon Ottjes. Helaas pakte SSS de draad weer op en kon met name de SSS middenaanvalster met nummer 4 naar hartenlust knallen, bij gebrek aan een goed Trivos blok. Bij 23-15 sloeg Lieke Wouters hard door het SSS blok, maar dat mocht de pret aan Barneveld zijde niet meer drukken.

Trivos was gewaarschuwd voor de hogere krachten in deze hal. De derde set verliep al net zo klungelig als de tweede. Al snel werd een (te) grote achterstand bereikt van 20-11. Ook deze set waren dezelfde mankementen aan de orde als in de tweede. Progressie was er wel, doordat een puntje meer werd gescoord.

Coach Groenen probeerde zijn dames op de juiste wijze te inspireren om de vierde set om te zetten in een overwinning. Het kon toch niet zo zijn dat er weer werd verloren in deze hal. Thuis was notabene met 4-0 gewonnen van ditzelfde team! Bij een 3-2 achterstand vroeg hij al zijn 1e timeout aan. Nogmaals wees hij de dames op het belang van een overwinning op deze warme zaterdagmiddag en deze maal hielp hulpcoach Hennie Visser hem daarbij, opdat erger werd voorkomen. Dit hielp een beetje. Manon Ottjes raakte geïnspireerd en sloeg de bal via het blok uit het veld 3-3. Het spelpatroon bleef gelijk op gaan en mooie lange rally’s werden gespeeld. Door libero Evi Bosmeier werden mooie reddingen gemaakt en omgezet in goede passes, waardoor spelverdeelster Vera de Weerdt er weer mooie dingen mee kon gaan doen. Toch gebeurde het dat SSS op een 20-16 voorsprong kon komen. Trivos knokte zich terug en onder andere door een prachtige aanval van Korinda Kant werd het 20-19. De SSS timeout was een feit. Na een erg lange rally scoorde Anne Veenstra met een harde klap langs het lijntje, gelijk 20-20.
Bij de stand 21-21 gebeurde er iets wonderlijks. SSS sloeg de bal eerst in het net en daarna zomaar 3 maal buiten de lijnen 21-25. De vijfde set was aanstaande.

In deze vijfde set begon Trivos erg slecht. Een snelle 4-0 achterstand was bereikt, waarna coach Groenen zijn timeout aanvroeg. Manon Ottjes en Lieke Wouters joegen de bal strak door het SSS blok, waarna SSS de regie weer over nam met 2 gelijkwaardige aanvallen 6-2. Een aanval van Trivos en 2 harde aanvallen van SSS zorgden voor een wisseling van speelhelft 8-3. In deze wisseling van speelhelft werden hogere krachten aangesproken, waardoor Trivos voortvarend van kracht ging met 3 punten 8-6. Bij 9-7 werd de timeout aangevraagd door de coach van SSS. Deze was daarmee niet erg gelukkig. Trivos putte hoop uit deze onderbreking en maakte de punten door Korinda Kant 10-9. Lieke Wouters zorgde voor de gelijkmaker 10-10. Na de SSS netservice was het met name Lieke Wouters die de punten voor Trivos in het laatje bracht 11-15.

Opgelucht en blij waren de vrouwen van Trivos na afloop. Het volleybalseizoen is nu voorbij en met een mooie 3e plaats in de 3e divisie kan coach Peter Groenen ook tevreden terug kijken. Het inpassen van nieuwe (jonge) speelsters brengt risico’s met zich mee en om dan meteen al bovenin mee te kunnen draaien is knap, aldus de coach. Dit geeft een boost voor het nieuwe seizoen.
  Op de foto (klik voor groot) de blije gezichten van de Trivosdames: ‘De vloek is voorbij, nu is het feest. Trivos 4-ever.’