Volleybal: Trivos Dames 1 versterkt koppositie

10 november 2018
Set Up '69 Dames 1 – Trivos Dames 1  1-3 (17-25, 18-25, 25-16, 24-26)

De Trivosdames hebben afgelopen zaterdag hun 1e plek verstevigd, in Scherpenzeel. Met een 1-3 zege hebben ze de nummer 3 Set Up ’69 verslagen. Gemakkelijk ging dit niet want Set Up ’69 gaf alles wat het maar kon.

Zonder spelverdeelster Vera de Weerdt (schooltrip naar Londen), maar met Lotte Könning, werd de 1e set makkelijk binnen gehaald. Sterke services van Lieke Wouters en Lotte Könning brachten Trivos op een snelle voorsprong. Het laatste punt werd door Korinda Kant hard binnen geslagen 17-25.

De 2e set werd moeizamer binnen gehaald. Ondanks het begin met een 3-0 en 6-4 achterstand, pakte Trivos de draad bijtijds weer op. Na de service van Nienke Visser begon Trivos te scoren. Korinda Kant, Manon Ottjes en Lieke Wouters waren de scherpschutters. Bij de stand 12-13 kwam Korinda Kant aan de service. Met 7 punten op een rij bracht zij de stand op 12-20. De Set Up timeout kwam op tijd, waarna Set Up een punt maakte met een harde slag dwars door het Trivosblok.
Bij 14-22 werd Sophie Posthumus door coach Peter Groenen ingebracht voor de service. Dit bracht 1 punt op. Set Up kreeg het nog even op haar vleugels en scoorde door met name persoonlijke fouten aan Trivoszijde, nog 4 keer. Na de Trivos timeout werd het laatste punt met een killblok door Korinda Kant beslist 18-25.

De vele Trivos supporters hadden de grootse verwachting dat er hier een 0-4 overwinning zou worden behaald, maar dat pakte toch nog even anders uit.
In de 3e set kwam Trivos op een 2-9 voorsprong. Het bier op de tribune werd besteld en er werd rustig achterover gezeten. Of de Trivosdames dit ook wilden doen, was niet helemaal duidelijk. In ieder geval kwam de nummer 12 van Set Up (Manon Stoffelsen) aan de service en daarmee maakte zij 9 punten. Tussen de services door vroeg coach Groenen 2 maal een timeout aan, maar ook dit kon haar niet stoppen.
Trivos was van slag. Nog even werd de 11-10 aangetikt, maar daarna stoomde Set Up door naar
19-12 door met name sterke servicereeksen en persoonlijke fouten bij Trivos 25-16.

Set 4 begon meteen al met een 4-0 achterstand door wederom persoonlijke fouten (net, uitbal).
Stefanie Beekers werd ingebracht. Manon Ottjes zag een opengevallen gat in de Set Up verdediging een plaatste daar de bal in 4-1. Opeens zag de 2e scheidsrechter dat het net werd geraakt door Stefanie Beekers, die zich daarop hardop afvroeg of de man wel de juiste bril op had!
De volgende Set Up aanval mondde bij Trivos uit in een kluts situatie 6-1 en even leek het weer dezelfde kant op te gaan als de 3e set. Stefanie Beekers haalde uit haar service 2 punten. Anne Veenstra en Manon Ottjes brachten de stand op 8-6. Bij 11-6 werd Sophie Posthumus ingebracht.
Set Up begon fouten te maken en een mooie omloopbal van Lotte Könning op Stefanie Beekers gaf een stand van 11-9. Na de Set Up timeout liep Set Up uit naar 17-10. Bij 18-12 werd Korinda Kant  ingebracht. Een bal in het net en 3 ballen van Sophie Posthumus gaven Trivos er 4 punten bij 18-16.
Timeout Set Up. Een misverstand in Trivos gelederen en een ace van Set Up bracht de stand op
20-16. Na de kluts bij Set Up kwam Manon Ottjes aan de service en haalde daar 3 punten uit 20-20.
Nadat de nummers 12 en 7 van Set Up hadden gescoord maakte Nienke Visser haar befaamde killblok 22-21. Sophie Posthumus sloeg de service horizontaal uit het veld, waarna set Up de service in het net sloeg 23-22. Set Up speelster nummer 3 knalde een aanval op de helft van Trivos 24-22 en een 5e set leek nabij. Na een lange rally, met goed verdedigingswerk van Evi Bosmeier, werd de aanval van Set Up in het net geslagen 24-23. Manon Ottjes haalde hard uit 24-24. Onder luide aanmoedigingen van het Trivos publiek werd een aanval van Set Up uit het veld geslagen en kwam Trivos op matchpoint. Via het Set Up blok was het uiteindelijk Manon Ottjes die de winnende treffer op de grond van Set Up sloeg 24-26.

Coach Peter Groenen roemde vooral de 4e set van zijn dames. “Ze hebben er voor geknokt en hebben laten zien dat ze dat ook kunnen”. Trivos Dames 1 staat nu stevig op de 1e plaats met 2 punten voorsprong op nummer 2 WaHo uit Wageningen.

Zaterdag 17 november a.s. om 15:30 uur speelt Trivos thuis in Sportcentrum Arcus tegen de nummer 3 Heyendaal uit Nijmegen. De entree is gratis.