Sport

Gepubliceerd op 25 maart 2018

0

Volleybal: Spannende strijd Trivosdames tegen Ormi

Trivos Dames 1  –  Ormi Dames 1   2-3  (23-25, 26-24, 25-22, 20-25, 14-16)

Foto’s: Erik Wouters

 Geweldige redding Evi Bosmeier

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Trivos, voor een bomvol Arcus, hun partij tegen de nummer 2 Ormi uit Twello.
Ondanks het verschil van 11 punten, speelden de dames van Trivos of dat ze nog kampioen konden worden. Ook Ormi was lekker scherp, wat uiteindelijk een prachtige pot volleybal opleverde.
Volle tribunes, een goede DJ en het kritisch oog van oud Trivos- en Jong Oranje speelster Sarah van Aalen (misschien volgend seizoen in het buitenland te bewonderen), gaven alle ingrediënten voor een lekkere middag topvolley in Sportcentrum Arcus.

 Manon Ottjes slaat langs het blok

Het begin van de 1e set was niet heel gelukkig. Een snelle 1-5 achterstand was bereikt. Gelukkig waren Manon Ottjes, Lieke Wouters en Stefanie Beekers op tijd goed bij de les en stond de stand 4-5 weer op het scorebord. Lang ging het weer gelijk op en de lange rally’s en mooie reddingen (van met name libero Evi Bosmeier) waren niet van de lucht. Bij 12-12 liep Ormi uit en bij 12-15 vroeg coach Peter Groenen zijn timeout aan. Korinda Kant werd bij 13-17 gewisseld voor Sara Zivic. Even later bij de stand 17-23 werd weer terug gewisseld. Bij 19-24 kwam kanon Nienke Visser aan de service. Een ace was haar eerste punt. Korinda Kant scoorde via het blok (mooie setup Vera de Weerdt) en de volgende service van Nienke Visser vloog via de Ormi-verdediging uit het veld 22-24. Timeout Ormi. De volgende service vloog eveneens via de verdediging uit het veld 23-24. Helaas ging de laatste aanval, na een lange rally, in het Ormi-blok en viel terug op ‘Trivos grond’ 23-25.

 Korinda Kant valt aan

In de 2e set moesten de dames van Trivos maar eens even laten zien voor het vele eigen publiek wat het waard was. Vera de Weerdt en Hennie Visser ruilden van positie. Bij de stand 3-5 was de scheidsrechter even het middelpunt van discutabele beslissingen. Tot 2x toe sloeg Anne Veenstra de bal via een Ormi speelster, uit het veld. Touche. Echter zag de scheidsrechter dit niet. Omdat er geen 2e scheidsrechter aanwezig was, bleek ook hieruit dat deze onontbeerlijk is 3-7. Trivos kreeg hierdoor een soort van ‘boost’ en kwam via Lieke Wouters en Anne Veenstra op gelijke hoogte 8-8. De goede middenaanvalster met nummer 11 ramde er 2 punten in, waarna de service in het net werd geslagen 9-10. Stefanie Beekers was lekker op dreef en maakte de gelijkmaker 10-10. Een prachtige aanval van Ormi werd gered door Evi Bosmeier en vervolgens door Ormi uit geslagen 12-12. 2 aanvallen van Manon Ottjes werden nipt uit het veld geslagen en de laatste aanval ging via het Ormi blok terug op Trivos kant 12-15. Timeout Trivos. Hennie Visser gaf een goede setup op Stefanie Beekers die de bal loeiend hard over het net sloeg 13-15. Bij 15-18 werd door coach Groenen een dubbele wissel gedaan: Vera de Weerdt voor Hennie Visser en Nienke Visser voor Manon Ottjes. Bij 17-20 sloeg Nienke Visser een hele mooie bal achterin het veld van Ormi 18-20. De goede nummer 9 van Ormi sloeg een aanval in het net 19-20. De volgende aanval van Ormi was scherp 19-21. Nadat Stefanie Beekers wederom 1 van haar punten had gemaakt, werd Manon Ottjes ingebracht voor Vera de Weerdt. Door deze wissel werden 3 aanvalsters gecreëerd. Nienke Visser maakte met haar service 2 punten, waardoor Trivos op voorsprong kwam 22-21. Timeout Ormi. Bij 23-23 kwam Sara Zivic voor de service in het veld, maar sloeg de nummer 2 van Ormi hard door het Trivos blok 23-24. Gelukkig haalde Manon Ottjes de service weer terug. Stefanie Beekers was lekker op dreef en maakte met haar 2 services een einde aan deze spannende set 26-24.

De 3e set ging volledig gelijk op. Sensationele killbloks van Lieke Wouters, Manon Ottjes en Stefanie Beekers waren niet van de lucht. Bij 22-22 werd de 13-jarige Sophie Posthumus in het heetst van de strijd ingebracht voor de service. Haar eerste 2 services werden afgerond door Anne Veenstra en Manon Ottjes en haar winnende service was een onvervalste Ace 25-22.

 Middenaanval Stefanie Beekers

In de 4e set kwam Trivos op een snelle 11-6 voorsprong. Niet onvermeld mag blijven dat libero Evi Bosmeier zich steeds meer ontpopt als puntenmaker. Vorige week bij VVH stopte zij al een bal waaruit een punt voortkwam en zaterdag, bij de stand 2-3, deed zij hetzelfde nog een keer! Ormi deed wat terug en bij 12-9 vroeg coach Groenen zijn timeout aan. Bij 13-12 maakte Stefanie Beekers een killblok 14-12. Anne Veenstra sloeg de bal uit en een harde aanval van Ormi zorgde voor de gelijkmaker 14-14. Timeout Trivos.
Even sloeg Ormi de bal in het net en maakte Manon Ottjes een heel bekeken tipballetje, maar daarna scoorde Ormi met 4 goede aanvallen 16-18. Via het blok scoorde Trivos, waarna coach Peter Groenen wederom zijn dubbele wissel toepaste: Vera de Weerdt voor Hennie Visser en Nienke Visser voor Manon Ottjes. Helaas ging de service in het net en maakte Ormi er nog een 3-tal punten overheen 17-22. Lieke Wouters en Korinda Kant deden gelukkig nog iets terug 19-22. Timeout Ormi.
De Ormi middenaanvalster met nummer 11 knalde een aanval dwars door het Trivosblok 19-23. De Ormi service verdween in het net 20-23. Sophie Posthumus werd wederom voor de service ingebracht, echter deze keer lukte het niet meer. 2 harde aanvallen van de nummer 11 boorden alle Trivoshoop de grond in 20-25.

De 5e set moest de winnaar aanwijzen in deze topper in de 3e divisie. Bij 2-3 maakte Lieke Wouters met haar service een 3-punter 5-3. Na de Ormi timeout, kwam er bij Trivos een ongelofelijke ‘klutsbal’ 5-4. Nienke Visser maakte met een ‘aaibal’ een punt 6-4. 2x de nummer 11 van Ormi bracht de stand op 6-6. De dubbele wissel van Manon Ottjes en Vera de Weerdt voor Sophie Posthumus en Hennie Visser, werd door coach Groenen gedaan. Een mooie setup van Hennie Visser op zus Nienke bracht een punt op 7-6. Daar was weer de nummer 11: 7-7. Nienke Visser maakte een goed blok 8-7. Wissel van speelhelft. Ormi nummer 4 maakte een punt langs het lijntje 8-8. De service ging uit, Korinda Kant sloeg een bal prachtig op de Ormi helft en Manon Ottjes maakte een killblok 11-8.
De nummer 4 van Ormi maakte een bekeken bal 11-9. Wissel Vera de Weerdt voor Sophie Posthumus. Een slechte pass van Trivos en een tipbal van Ormi nummer 7 bracht de stand op gelijke hoogte 11-11. Ormi raakte de antenne 12-11. Timeout Ormi. Manon Ottjes sloeg de bal in het net. Korinda Kant sloeg de bal uit het veld en een klutsbal in het middenveld gaf een stand van 12-14.
Lieke Wouters weigerde zich er bij neer te leggen en met een mooie tipbal scoorde zij. Ook Manon Ottjes plaatste de bal in het achterveld van Ormi 14-14. Spanning ten top. De service van Lieke Wouters ging in het net evenals de laatste Trivosaanval 14-16.

 Lieke Wouters slaat binnen

Coach Peter Groenen vond het jammer dat de wedstrijd niet winnend was afgesloten, maar was wel tevreden met het vertoonde spel. “Vorige week tegen VVH was dramatisch, maar vandaag hebben we laten zien dat we toch goed kunnen volleyballen. Ormi is een goed team, dus verliezen is geen schande. De resterende 3 wedstrijden gaan we waardig uitspelen en een nog zo goed mogelijk resultaat neerzetten”.

Zaterdag 7 april wordt gespeeld tegen koploper Dynamo Dames 2 in Apeldoorn.
Op zaterdag 14 april wordt om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus gespeeld tegen Rebelle Dames 1.
Dit is de laatste thuiswedstrijd van de Trivosdames en de entree is gratis.

Tags: , , ,
Back to Top ↑
  • Advertentie-banner
  • Partners