Volleybal: koploper Trivos Dames 1 blijft winnen

18 november 2018
De volleybalsters van Trivos D1 blijven ook na de 8e wedstrijd koploper in de derde divisie B. Tegen de Nijmeegse studentes van Heyendaal D1 werd in deze competitie reeds de vierde 3-2 overwinning op rij geboekt.
In de eerste twee sets was Trivos oppermachtig: 25-16 en 25-18. Alles klopte aan Trivos kant. Goede servicedruk, solide passing en mooie harde aanvallen van o.a. Lieke Wouters.

Aanval van Lieke Wouters. Foto's: Rob Jansen. Verslag: Linze Veenstra.

Ook in het begin van de derde set Trivos was de betere ploeg en leek een grote overwinning in de maak. Het was echter Heyendaal die steeds beter in hun spel kwam en halverwege deze set kwamen gasten op voorsprong. Bij de stand 16-17 paste coach Peter Groenen een dubbele wissel toe wat dit keer helaas niet het gewenste effect had. Heyendaal ging steeds beter aanvallen en ondanks goed blokkeren en mooie aanvallen van Nienke Visser won Heyendaal deze set met 22-25.

Smash van Nienke Visser

In de vierde set had Heyendaal het betere van het spel. Persoonlijke fouten aan Trivos kant en foute services zorgden ervoor dat Heyendaal deze set met 19-25 pakte.
Coach Peter Groenen startte in de beslissende vijfde set weer met zijn beginopstelling, met o.a. de jonge Sophie Posthumus als passer/loper en Lotte Könning als spelverdeelster. Trivos herpakte zich volledig en door o.a. prachtige reddingen van Anne Veenstra in het achterveld en goede aanvallen won Trivos deze set met 15-8.

Aanval van Sophie Posthumus

Een verdiende overwinning op weer een concurrent, maar het lijkt erop dat in deze derde divisie B alle teams punten van elkaar afpakken. Ook de op de tweede plaats staande Waho won met 3-2 waardoor Trivos met 2 punten voorsprong op de eerste plaats blijft staan.
Komende zaterdag moeten de Trivos dames uit naar Harderwijk tegen VVH D1. Deze tegenstander staat vierde met 6 punten achterstand maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Het blijft een spannende competitie met mooie Trivos kansen in het vooruitzicht.
De eerst volgende thuiswedstrijd van Trivos D1 is zaterdag 1 december om 15.30 uur tegen Scylla D1.