Voetbal: A.W.C. toont veerkracht

7 mei 2017
Marvilde en AWC hebben er een verrassende wedstrijd van gemaakt. AWC speelde in de eerste helft matig, om er maar geen andere kwalificatie van te maken. 2-1 Was de ruststand en daarmede mocht AWC in de handjes knijpen. Toen het in de 51e minuut zelfs 3-1 werd door een eigen doelpunt, was AWC gebroken. Leek het, want in het laatste kwartier ontwaakten de bezoekers pas. Door doelpunten van Jorrit Giesbers, Jaap Jansen en Fren Stevens trok de elf van trainer Remko Bicentini toch nog aan het langste end.

Beide ploegen wisten wat ze in Veldhoven moesten doen: winnen! De thuisclub moest van de laatste (degradatie)plaats af, terwijl AWC van de nacompetitieplaats af wilde. Marvilde deed er in de eerste helft alles aan om dit waar te maken, terwijl de bezoekers grossierden foute passes, verloren duels, kortom: het leek nergens naar. In de 34e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Daarvoor waren er al diverse kansjes geweest, maar zonder resultaat. Rick van den Bogaard zag de Wijchense goalie Mark ter Haar te ver voor zijn doel staan en wist met een listige boogbal het net te vinden.

Het leek of AWC even wakker schrok. Dit resulteerde in de 38 e minuut in de gelijkmaker. Lennart Nieuwenhuis bediende Fren Stevens, die van afstand fraai scoorde. Een minuut later kwam de thuisclub al weer op voorsprong. Uit een klutsbal pegelde Danny Das strak in de bovenhoek. Hierna was het voor de bezoekers weer armoe-troef. En dat zette zich voort in de tweede helft. De 3-1 was derhalve een logisch gevolg. Treuzelen in de achterhoede leverde een kans voor Marvilde op, die echter tegen de paal belandde. De terugspringende bal kwam precies tegen het been van Jim Toonen aan, die het leder in het eigen doel zag rollen. Daarna sukkelde wedstrijd maar voort. Ties Bazelmans kreeg voor de thuisclub nog een prima kans om de score te verhogen, maar Mark ter Haar redde goed.

In de 77e minuut kreeg AWC de geest.  Uit een vrije trap van Jorrit Giesbers stond Jaap Jansen alleen voor de Veldhovense keeper. Die redde echter voortreffelijk. Maar een minuut later was hij kansloos op de inzet van Jorrit Giesbers, die bekwaam door Jair Roos werd bediend. In de 85e minuut werd het zelfs gelijk. Fren Stevens stuurde Jaap Jansen de diepte in, die nu wel de keeper het nakijken gaf. AWC kwam zelfs op voorsprong in de blessuretijd. Lennart Nieuwenhuis zette Fren Stevens aan het werk en dat deed deze uitzonderlijk mooi, om het ook perfect af te maken. En dat was dan ook direct de eindstand.

Uren daarna waren de meegereisde supporters nog vol verwondering over de herrijzenis van hun team en de curieuze omwenteling van de score.

Zondag a.s. speelt AWC de laatste wedstrijd voor de competitie op de Wijchert tegen RKTVV, dat op een 8e plaats staat met slechts 2 punten meer dan AWC, dat zich nu 10e mag zien. Alle mogelijkheden zijn nog open.

Het mooiste: AWC wint en Brabantia (tegen Marvilde) verliest, dan is AWC nog winnaar van de 3e periode (want Baronie en Goes hebben al een titel) en doet AWC nog mee voor promotie naar de hoofdklasse.

Het slechtste: AWC verliest en Beerse Boys wint (tegen Moerse Boys) dan doet AWC voor de nacompetitie mee voor degradatie naar de tweede klasse.

Scoreverloop: 34. Rick van den Bogaard 1-0, 38. Fren Stevens 1-1, 39. Danny Das 2-1, 51. Jim Toonen 3-1 (eigen doel), 78. Jorrit Giesbers 3-2, 85. Jaap Jansen 3-3, 90 +2. Fren Stevens 3-4

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Joost Loeffen, Jaap Jansen, Fren Stevens, Lennart Nieuwenhuis, Jorrit Giesbers, Jeffrey Tangerink ( 72. Jair Roos ), Floyd Watson ( 60. Jorn Reuvers), Jim Toonen.