Voetbal: vv Alverna vergeet te winnen

22 oktober 2018
Alverna had in een zonnig Nistelrode de winst voor het grijpen, maar moest met een punt genoegen nemen. Alverna begon fel aan de wedstrijd en had in de eerste paar minuten al kansen, Arthur v.d. Eeckhout glipte twee keer door de defensie van Prinses Irene. Maar werd ook twee keer terug gefloten voor buitenspel, op advies van de wel heel erg ‘scherp’ vlaggende thuisgrensrechter. Daarna werd Prinses Irene wat in het zadel geholpen door Alverna, kon er in de 4e minuut een foute breedtepass in de verdediging nog net gerepareerd worden, 3 minuten later ging het dan toch mis. Een diepte pass werd verkeerd beoordeeld waardoor Tim v.d. Brand voor kon geven en Wibe van Rooij af kon maken (1-0).

Alverna hield hierna het initiatief maar echt gevaarlijk worden kon het niet. In het verloop van de eerste waren er wel wat kansjes, rond de 20 minuut was er tweemaal een voorzet van Sven van Gelder, een keer was Mats Hegman net te laat en bij de volgende ging Levi Raja Boean na een flike duw onder de bal  door. Mats Hegman was nog twee keer het eindpunt van een aanval, een voorzet van Tjalling Kamerman werd net naast getikt, en na een actie van Levi Raja Boean kwam hij een teenlengte te kort. Ook Prinses Irene kreeg nog wel wat kansjes, deze ontstonden meestal door het onzekere optreden van de Alvernadefensie, die in de eerste helft grossierde in foute passes.

In de tweede helft kwam Alverna beter uit de startblokken, in de 48e minuut ging Levi Raja Boean aan de linkerkant op avontuur, passeerde wat tegenstanders en bereikte met een afgemeten voorzet de ingevallen Max Ukusare die simpel de 1-1 kon binnen tikken. Nadat even later een  doelpunt van Alverna op advies van  de grensrechter werd afgekeurd, rook Alverna dat er meer inzat.

Toen na een uur een schot van Irenes aanvoerder Gijs van Erp op de Alverna lat uiteen spatte, was dit het sein voor Alverna om de tegenstander nog meer onder druk te zetten. Kansen waren er voor Max Ukusare, Levi Raja Boean en Thomas v.d. Worp, maar tot doelpunten leidde dit niet. Dit deed wel een voorzet van rechts in de 75e minuut, die door Mats Hegman op z’n 'Ronaldo’s' in de lucht hangend werd binnen gekopt (1-2). Hierna ging Prinses Irene op jacht naar de gelijkmaker en nam risico’s, waardoor Alverna gevaarlijk kon counteren. Bij een kansrijke counter in de 80e minuut gingen Max Ukusare en Levi Raja Boean op het doel af, maar Max Ukusare ging voor eigen succes en hielp een doelrijke kans om zeep. Dit gaf Prinses Irene het beetje hoop dat ze nodig hadden om er nog een slot offensief uit te persen.

De meeste voorzetten en lange ballen kon de Alvernaverdediging onschadelijk maken, maar een corner in de 83e minuut was ze te machtig. De ingevallen Douwe Herckenrath schoot de 2-2 tegen de touwen. Alverna probeerde het in de slotminuten nog wel, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Opstelling: Robert Zaalman: Dennis Arts, Jari van Ginkel, Thomas van de Worp, Tjalling Kamerman: Mats Hegman(78 Martijn de Groot) Derek de Bruijn©, Cas van deWal (69 Mels Lantang): Sven van Gelder, Arthur van den Eeckhout (30 Max Ukusare) Levi Raja Boean.