Voetbal: vv Alverna verdient punt bij BVC'12

Sport
Van onze redactie
4 september 2018
  Alverna heeft aan het uitduel op 2 september met BVC ’12 een punt overgehouden. Gezien het spelbeeld in de eerste helft was dat wat mager, in de tweede helft werd de verhouding hersteld en kreeg ook BVC kansen.

Al snel in de wedstrijd kreeg Alverna al een paar goede kansen, de eerste was voor Rens van Laanen. Voor er 20 minuten verstreken waren kregen ook Mats Hegman en Arthur van de Eeckhout mogelijkheden, maar ze kregen de bal er niet in. Jammer was het uitvallen van Dennis Arts na 20 minuten, hij verdraaide zijn knie in een schotpoging die geblokt werd. Hopelijk valt de schade mee. Als vervanger kwam Mels Lantang binnen de lijnen. De rest van de eerste helft was Alverna de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren.

In de tweede helft kwam BVC wat beter in de wedstrijd en moest doelman Robert Zaalman enkele keren handelend optreden. Toen na 57 minuten een Beekse verdediger als een ware volleyballer de bal weg ‘smashte’ mocht Derek de Bruijn van 11 meter aanleggen voor de 0-1. Terwijl Alverna nog met het hoofd in wolken liep na dit buitenkansje had BVC de bal al in het andere net liggen.1-1

In het laatste gedeelte van de wedstrijd zakte het niveau, mede door de toch wel warme temperatuur, naar beneden. En in een gezapig tempo werd het eindsignaal gehaald zonder dat er nog doelpunten vielen.

Op basis van de eerste helft mag men hoopvol gestemd zijn, zeker gezien het potentieel dat nog op de bank zat en/of geschorst/ziek was.