Voetbal: vv Alverna: 'Missie mislukt'

6 mei 2019
HVCH – Alverna  3-2

Alverna heeft in Heesch niet het resultaat kunnen halen dat nodig was om kans te houden op nacompetitie. Was het derde Heesche doelpunt nog een ‘verdedigingsfout’, de eerste twee waren regelrechte assists van de Alvernaverdediging. Alverna had de grote kans om in te lopen op Leones dat in eigen huis met 0-1 verloor.

De eerste helft was een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen, met zeker veertien ‘notitiewaardige’ momenten, verdeeld over beide ploegen. De eerste drie zijn voor Alverna. Levi Raja Boean, Sander Bisseling en Derek de Bruijn hebben echter het vizier nog niet scherp staan. Vervolgens drie kansen binnen vijf minuten voor HVCH, twee maal Lars van Lee, en de derde voor Tom Hekerman die op de paal schiet. Een paar minuten later kan Hekerman weer uitbreken en krijgt een grote kans, maar Robert Zaalman blijft goed kijken en behoedt Alverna voor een achterstand. Het spel blijf op en neer gaan, waarbij Alverna voetballend bij vlagen uitstekend combineert. HVCH is meer van het directere werk en probeert de bal snel bij de spitsen te krijgen en vandaaruit kansen te creëren. Cas van de Wal met een schot en Derek de Bruijn met een kopbal uit een voorzet van Tjalling Kamerman komen nog het dichtst bij een treffer. Maar ook  Robert Zaalman moet ook nog een keer optreden om de stand gelijk te houden. Moet eerst Mels Lantang na een slecht aangespeelde bal ten koste van een gele kaart Hekerman stoppen, bij de volgende aanval in de 38e minuut kan Lars van Lee de Alverna-‘assist’ wel waarderen en schiet de 1-0 binnen. Vlak voor rust is er nog kans voor Levi Raja Boean die met het ‘gezicht’ word gered door de Heesche verdediger. Rust

De eerste vijf minuten na de rust is Alverna nog niet geheel bij de les, twee  kansen worden nog om zeep geholpen door HVCH, maar bij de tweede Alverna-‘assist’ zegt Joey Vissers ‘bedankt’ en schiet de 2-0 binnen. Hierna herpakt Alverna zich en zet HVCH onder druk, dit gebeurt bij vlagen met prima voetbal, de beste kans hieruit is voor Sven van Gelder die een steekbal van Job Gielen net niet binnen weet te werken. Dit lukt Job Gielen zelf wel als hij na 65 minuten een hoekschop van Cas van de Wal binnenkopt. Als tien minuten later Sander Bisseling, na goed voorbereidend werk van Sven van Gelder, de 2-2 maakt, is Alverna weer helemaal terug in de wedstrijd. Beide teams zijn alleen gebaat bij een overwinning en blijven hierna ook op zoek. De grootste kans is voor Tom Hekerman, die na 80 minuten alleen op Robert Zaalman afkomt, maar ook nu komt Zaalman als winnaar uit de bus. Dat komt hij vijf minuten later niet, als op rechts de ‘voorzet’ er niet uitgehaald word en Tom Hekerman wel heel erg makkelijk voor zijn tegenstander kan komen en zo de 3-2 binnen ramt. Er zijn hierna nog kansjes voor Sander Bisseling en Jens Arnouts maar tot scoren komen zij niet.

En zo verliest Alverna de wedstrijd en de kans op nacompetitie, cijfermatig kan het nog, maar realistisch is dat niet. Ook vandaag waren in de fases dat Alverna uitstekend voetbalde, er geen mogelijkheden voor de laatste bal omdat de ‘zestien’ te vaak verstoken bleef van Alverna-aanvallers.

Opstelling Alverna: Robert Zaalman: Job Gielen, Jari van Ginkel, Mels Lantang, Tjalling Kamerman: Mats Hegman (’82 Jens Arnouts), Derek de Bruijn (’71 Rick van Ginkel). Cas vd Wal, Sander Bisseling: Sven van Gelder, Levi Raja Boean.