Voetbal: vv Alverna laat 2 punten liggen tegen de Bataven

9 november 2015

In een zeer matige wedstrijd wist Alverna tot twee maal toe de voorsprong uit handen te geven, de Bataven kwam in de slotfase langszij waadoor het uiteindelijk 2-2 werd.

Het goede voorbeeld van Alverna 2 dat de voorwedstrijd tegen de Bataven 2 met 5-1 wist won, werd dus niet goed opgevolgd. Na 9 wedstrijden en 14 punten staat de ploeg van Jan Pruijn op de zesde plaats met 7 punten achterstand op de koploper Quick'20; a.s zondag gaat de reis naar MSC in Emmen.

Alverna moest het stellen zonder de geblesseerde spelmaker Danny Meier en dat was in de eerste helft te merken want de Bataven hadden een veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, Alverna had meer druk naar voren en het was Roy van Ottele die met een prachtig afstandsschot een fout in de defensie afstrafte.

Tien minuten voor tijd scoorde Evert Palm de gelijkmaker maar Alverna kwam wederom door van Ottele op 2-1 na een vrije trap van Theo Dams. Het was Rob Aarntzen die vanuit een scrimmage de terechte eindstand op 2-1 bepaalde.