Voetbal: vv Alverna ‘brandt’ zich aan sv Top

Sport
Van onze redactie
7 mei 2018
Alverna heeft zich zondagmiddag, op een bloedheet ‘bospad’, verbrandt aan Top uit Oss. De Ossenaren waren efficiënter dan Alverna. In het begin was het Alverna dat het initiatief nam en probeerde Top onder druk te zetten, dit ging ook wel gepaard met enkele mogelijkheden. Onder andere een goede vrije trap van Dennis Arts die net niet ver genoeg in de hoek was geplaatst. Na 20 minuten was er een schot van Sven van Gelder dat op de lat belandde, ook Tjalling Kamerman kreeg nog een kans maar maakte in de zestien de verkeerde keuze. Verder dan een vrije trap die ruim naast ging was Top nog niet gekomen, toen met behulp van de Alverna-verdediging Stijn van de Broek in de 27e minuut de 0-1 maakte. Hierna moest Alverna op jacht naar de gelijkmaker, die kwam 10 minuten later toen Sven Reijnen in twee pogingen doelman Vendrig verschalkte (’37 1-1). Voor rust was er nog een kans voor Sven Reijnen, en voor Sven van Gelder die een doorkop bal van Dennis Arts, na een ingooi van Derek de Bruijn niet langs Vendrig kreeg.

In de tweede helft zakte het niveau, waarbij Alverna verder zakte dan Top. Men probeerde de bakens nog wel te verzetten door Mike Wouters en Bas Broekman in te brengen, maar dit was zeker geen verbetering. Top stelde zich al vrij snel in de tweede helft tevreden met een punt, gezien het tempo waarmee doelman Vendrig de spelhervattingen voortzette. Toch kreeg het de overwinning nog in de schoot geworpen, een slechte pass op het middenveld, twee spelers die elkaar aankeken van ‘jij of ik’, een houdbaar schot dat slecht werd verwerkt zodat Aram Pusters z’n zestiende van dit seizoen kon aantekenen (’85 1-2). Ook hierna en in de 5 minuten blessuretijd kon men er geen slotoffensief uitpersen, waardoor ook deze wedstrijd verloren ging. Vandaag waren er toch te veel spelers die hun niveau niet ‘haalden’. Dit zal in de laatste vier wedstrijden toch anders moeten wil Alverna nacompetitie ontlopen.

Opstelling: Robert Zaalman: Job Gielen, Sergio Vieira, Tjalling Kamerman: Mals Lantang (’66 Mike Wouters), Martijn de Groot, Derek de Bruijn, Tjalling Kamerman (’75 Cas van de Wal), Dennis Arts: Sven Reijnen (’72 Bas Broekman) Sven van Gelder.