Voetbal: vv Alverna behaalt simpele en nuttige overwinning

Sport
Van onze redactie
13 mei 2019
Alverna – FC Tilburg 3-0

Alverna heeft een even simpele als nuttige overwinning gehaald op FC Tilburg, simpel omdat de Tilburgers wel blaften maar niet beten, en nuttig omdat er aan de horizon toch weer nacompetitie gloort.

Alverna begint geconcentreerd aan de wedstrijd om het echec van vorige week uit te wissen, het eerste kansje is er al na 2 minuten voor Jari van Ginkel. Als Cas van de Wal in de 15e minuut voorgeeft, laat Mats Hegman hem gecontroleerd van de borst vallen zodat Levi Raja Boean met een prachtige halfvolley de bal in kruising kan schieten (1-0). Ook na de voorsprong blijft Alverna de wedstrijd controleren, en creëert diverse mogelijkheden. Uit een hoekschop van Cas van de Wal kopt Rick van Ginkel de 2-0 binnen. De Tilburgers stellen teleur in de eerste helft, welgeteld twee keer komen ze in de buurt van Robert Zaalman. Een keer breekt Mohamed Mansaray uit, maar zijn eindpass is te scherp, en een keer probeert Piet Adams met een kopbal Robert Zaalman te verrassen maar die trapt daar niet in. In de slotminuut van de eerste helft krijgt Alverna nog goede kansen als Levi Raja Boean eerst Mels Lantang en daarna Sven van Gelder kansen bied, uit een daarop volgende hoekschop kopt Rick van Ginkel net over. Rust.

Ook na rust blijft Alverna heer en meester, en krijgt over de hele helft diverse kansen. Sven van Gelder kreeg er enkele, de mooiste creëerde hij zelf door op de achterlijn drie man uit te spelen en vervolgens buiten bereik van de doelman tegen de lat te schieten. Ook Tjalling Kamerman, Sander Bisseling en Jari van Ginkel kregen kansen, maar misten of de uitblinkende doelman Rick van Etten stond op de goede plaats. De Tilburgers die moeten proberen nacompetitie te ontlopen, probeerden, waar het voetballend niet lukte, om met verbaal en fysieke kracht de wedstrijd te kantelen. Dit lukte niet omdat Alverna slim genoeg probeerde uit de duels te blijven. Ook leek in het laatste kwartier het geloof, maar ook zeker de krachten op te zijn bij de Tilburgers, want er werden nauwelijks nog bruikbare passes gegeven. Alverna bleef doorgaan en dit resulteerde in het tiende seizoendoelpunt van Sven van Gelder en daarmee de 3-0 eindstand. Door dit resultaat en het verlies van Leones en Rhode zijn er toch weer kleine kansjes richting nacompetitie. Opmerkelijk feit was dat coach Jeffrey Kooistra voor het eerst in zijn Alverna-tijd (61 officiële wedstrijden) besloot om met de elf gestarte spelers te eindigen.

Opstelling AlvernaRobert Zaalman: Job Gielen, Jari van Ginkel. Rick van Ginkel. Tjalling Kamerman: Mats Hegman, Mels Lantang. Cas vd Wal, Sander Bisseling: Sven van Gelder, Levi Raja Boean.