Voetbal: verdiende uitoverwinning Alverna tegen Oirschot

23 april 2019
Oirschot – Alverna 1-3

Alverna heeft zich na de verdiende overwinning op Oirschot weer in een positie gebracht die zicht omhoog verschaft. Waar Oirschot aan de andere kant van de tribune over een schitterend nieuw kunstgrasveld beschikt, moest er op een erbarmelijk slecht, droog en hobbelig veld gespeeld worden. Dit leidde aan beide zijden van bijna komische missers, tot hachelijke situaties. In de eerste helft was Alverna de ploeg die het spel bepaalde, en in de eerste vijf minuten waren er al schietkansen voor Derek de Bruijn en Lennart vd Peppel. In de 8e minuut verdedigde Alverna slecht uit en kon Dorus v.d. Wal uitbreken, Robert Zaalman was op z’n post en plukte de bal van de voet van de spits. Voor het kwartier waren er nog kansjes voor Mats Hegman, Sven van Gelder en Sander Bisseling, alvorens Oirschot weer iets terug kon doen. Bij de twee hoekschoppen op rij werd de bal bij de tweede hoekschop op de lat gekopt door Job van Gestel. In de 22e minuut liet ‘onze’ Job (Gielen) wel zien hoe je een bal in moet koppen, uit een vrije trap van Cas v.d. Wal kopte hij de bal in de verre hoek buiten bereik van doelman Menno Kuulkers (0-1). Alverna bleef op zoek naar meer en kreeg daar ook kansen voor, de beste was voor Lennart v.d. Peppel die net onder een voorzet van Sven van Gelder doorging. Diezelfde V.d. Peppel scoorde een minuut later wel, toen hij een schot om een verdediger heen krulde, die raakte hem nog net aan waardoor doelman Kuulkers kansloos was (0-2). De spaarzame keren dat Oirschot eruitkwam werd het vakkundig opgelost door de Alverna-verdediging. En net op het moment dat de thee ‘riep’ ging Cas v.d. Wal op avontuur; werd in eerste instantie zijn schot nog gekeerd, in de rebound was Cas er sneller bij dan iedereen en schoot de 0-3 binnen. Rust.

Ook  na de rust gaat Alverna op dezelfde voet verder, meteen zijn er al acties van Lennart v.d. Peppel die een beter lot verdienden maar niet kregen. Als ook een treffer van Sander Bisseling al dan niet terecht voor buitenspel wordt afgekeurd, blijft er een sprankje hoop voor Oirschot. Dit sprankje word een sprank als Joris Swaanen in de 63e minuut een terechte strafschop binnen schiet, na een wat te wilde actie van Jari van Ginkel. In de volgende tien minuten is duidelijk te zien dat er hoop gloort in de Oirschot-harten, maar waar het balbezit in die fase meer is, wordt dat niet in kansen of doelpunten omgezet.

De meeste verhoging in de hartslag voor Alverna kwam van het hobbelige veld, waardoor het bij de voor de licht geblesseerde Mels Lantang ingevallen Rick van Ginkel twee keer maar net goed ging.

In het laatste kwartier controleert Alverna de wedstrijd weer, en laat met name de ingevallen Levi Raja Boean zien dat je met een fabelachtige techniek zelfs op zo een veld uit de voeten kan. En biedt hij kansen aan Sander Bisseling en Sven van Gelder die dit niet op waarde schatten. Ook het slotakkoord is voor Alverna: Levi Raja Boean stuurt Arthur v.d. Eeckhout weg, die zich knap voor z’n tegenstander wurmt maar zijn schot word met de vingertoppen gered door doelman Kuulkers.
Door deze overwinning stijgt Alverna naar plaats zes, één punt achter Rhode dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld, en vier punten achter Leones. Met nog vijf wedstrijden te spelen is een vierde plaats nog mogelijk.

Opstelling Alverna: Robert Zaalman: Job Gielen, Jari van Ginkel, Mels Lantang(’45 Rick van Ginkel), Tjalling Kamerman: Mats Hegman, Derek de Bruijn(’63 Levi Raja Boean), Cas vd Wal, Sander Bisseling: Sven van Gelder, Lennart van de Peppel (’80 Arthur vd Eeckhout).