Voetbal: verdiende overwinning Alverna op koploper

Sport
Van onze redactie
27 november 2017
Voor de tweede week op rij moest Alverna het opnemen tegen ‘de koploper’, dit keer het Eindhovense Brabantia. En voor de tweede week op rij tegen een tegenstander die volgens de analyse van trainer Kooistra ‘leunt’ op een sterke voorhoede. Dat deze analyse klopte bleek gedurende de wedstrijd, want vooral linkerspits Ferry Aerts was een handenbinder. Alverna nam al direct het initiatief, en zette het terugzakkende Brabantia vast op eigen helft. Gedurende de eerste helft creëerde Alverna diverse kansen, maar vooral Ruben Rip en Mike Wouters, die de beste kansen kregen, kwamen niet tot scoren. Maar ook Brabantia was diverse malen gevaarlijk. Linkerspits Ferry Aerts, waar Dennis Arts een moeilijke middag tegen had, en zijn partner in ‘crime’ spits Moreno Koenders kregen ook hun kansen.

De tweede helft was een kopie van de eerste, Brabantia zakte in en Alverna had de bal. Toen na 65 minuten Brabantia niet goed uitverdedigde, en Bas Broekman zijn tegenstander Gerrit Breton zo onder druk zette dat hij in eigen doel schoot was de 1-0 een feit. Hierna bleek ook de ‘makke’ van Brabantia, want ook na de 1-0 veranderde er aan het speelbeeld niets, en bleef het van achteruit proberen de spitsen te bereiken. Alverna bleef gecontroleerd op zoek naar de tweede treffer, die kwam in de 82e min toen Ruben Rip met een diagonaal schot keeper Jesse Renders versloeg. De laatste  fase van de wedstrijd gooide Brabantia de schroom een beetje van zich af, maar bleek collectief niet in staat om de druk op Alverna te verhogen. Al met al een verdiende overwinning, waaruit blijkt dat Alverna groeiende is, wederom de ‘nul’ hield en genoeg kansen had. Dinsdag 28 november om 20:00 uur speelt Alverna de bekerwedstrijd uit bij Juliana in Malden en zondag gaat de ploeg naar Haaren tegen Nemelaer.

Opstelling
Robert Zaalman: Dennis Arts (’66 Martijn de Groot), Kay Tassenaar, Jari v Ginkel, Tjalling Kamerman:  Mels Lantang, Ruben Rip, Sergio Vieira ©: Mike Wouters(’81 Derek de Bruijn), Bas Broekman (’75 Jens Arnouts), Sven v Gelder