Voetbal: Remko Bicentini blijft scoren met Curaçao!

16 oktober 2018
Curaçaos voetbalelftal overtuigt opnieuw

Remko Bicentini blijft internationaal scoren. Vanuit Guadeloupe liet de Wijchenaar weten dat het Curaçaos voetbalelftal onder zijn leiding ook het tweede Concacaf Nations League-kwalificatieduel met duidelijke cijfers heeft gewonnen. Hieronder het verslag van de wedstrijd.

In Florida op het sportcomplex van de IMG Academy had zijn ploeg van Remko Bicentini geen kind aan de Amerikaanse Maagdeneilanden: 0-5. Rangelo Janga, die er vorige maand tegen Grenada ook al drie inschoot, opende in de 29e minuut de score voor Curaçao met een simpel intikkertje. Gevaro Nepomuceno verdubbelde in de 33e minuut de voorsprong na een pijnlijke blunder van doelman Benny Labade.

Ook na rust geen problemen voor de ploeg van Bicentini. Oog in oog met Labade miste Leandro Bacuna in 53e minuut van elf meter niet: 0-3. Een voorzet via de rechterkant van aanvoerder Cuco Martina werd door Kassall Greene tot eigen doelpunt verwerkt. Invaller Quenten Martinus bracht in de slotfase met een schot uit de tweede lijn de einduitslag op het scorebord: 0-5.

De bondscoach was na afloop tevreden met het resultaat. “We troffen een tegenstander die met elf man op de eigen helft speelde. Dat was moeilijk, maar wij hebben technisch begaafde spelers om ook dan tussen de linies door te kunnen spelen. We hebben toch vijf momenten gevonden om doelrijk te zijn en daar ben ik dan ook tevreden over.”

Verdediger Suently Alberto en aanvaller Gervane Kastaneer maakten gisteren hun officiële debuut voor Curaçao. De nationale voetbalploeg heeft na twee kwalificatiewedstrijden in Nations League nu zes punten uit twee wedstrijden en bovendien een doelsaldo van vijftien voor en nul tegen.
Bron: de krant Amigoe Curacao

Tekst: Ben van der Heyden