Voetbal: ook in tweede bekerduel winst voor Alverna

9 september 2019
BVC’12 - Alverna 1-2

Ook de tweede bekerwedstrijd, die werd gezien als eerste echte krachtmeting voor de selectie van Alverna werd gewonnen. In Beek was BVC niet bij machte om van Alverna te winnen. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag, Alverna had wat meer en betere kansen. In het eerste gedeelte van de eerste helft begon Alverna feller en beter dan BVC, binnen vijf minuten waren er al kansen voor Sander Bisseling, Arthur v.d. Eeckhout en wederom Bisseling die een goede kopkans kreeg na een voorzet van Cas v.d. Wal. De grootste kans kreeg Arthur v.d. Eeckhout na 15 minuten, hij kon alleen op de keeper af maar liet zich te makkelijk het kaas(bal) van het brood (voet) eten. Als er na een klein halfuur nog een goede schietkans van Jurre Grotenhuis onschadelijk word gemaakt, neemt BVC langzaam het initiatief over. In het laatste kwartier voor de thee zijn er een drietal mogelijkheden van BVC te noteren, waarbij je die in de 37e minuut onder de noemer ‘grote’ kon plaatsen. Alverna was in deze fase slordig in balbezit, de passing was vaak slecht, of de aannames matig, de rust kwam als geroepen.

Na rust begon Alverna weer feller en beter, dit resulteerde al meteen in een mogelijkheid voor Sander Bisseling die over kopte, in dezelfde minuut is het Arthur v.d. Eeckhout die rand zestien knap wegdraait bij z’n tegenstander en de 0-1 binnen schiet. Lang kon Alverna niet van die voorsprong genieten, want nauwelijks vijf minuten  later is het alweer 1-1: Sander Arts kopt een voorzet goed binnen. Ook de volgende mogelijkheid is voor BVC, een schot wordt door Robert Zaalman gepakt. Hierna neemt Alverna met een paar mogelijkheden het initiatief weer over. Een kans voor Arthur v.d. Eeckhout na een steekbal van Johnny Dobson, een schot van Dobson zelf en een knal van Derek de Bruijn die de bal in een keer op de voet neemt uit een hoekschop. Het dichtst bij een doelpunt komt Owen Mbila die vanaf achttien meter de bal op de lat ramt. Vijftien minuten voor tijd komt Alverna goed weg als de BVC-spits op dezelfde manier als Arthur v.d. Eeckhout een uur eerder zich de bal van de voet laat plukken door Robert Zaalman. Het laatste kwartier zijn de betere mogelijkheden weer voor Alverna, is de inzet van Bart Schiks in de 83e minuut nog te zwak voor een doelpunt, in de 85e minuut is het wel raak voor Schiks, als hij een actie van Andac Cakici doeltreffend afrondt (1-2). Vlak voor tijd is er nog de beste mogelijkheid voor Bart Schiks, maar de 100-procenter was deze keer niet aan Bart besteed.

Verder was het misschien vreemd dat de KNVB de overigens prima leidende Ben de Jong uit Wijchen als scheidsrechter aangesteld had.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd, thuis tegen Quick 1888.

Opstelling: Robert Zaalman; Dennis Arts, Jari van Ginkel, Jurre Grotenhuis, Cas van de Wal; Derek de Bruijn, Mels Lanting; Owen Mbila (‘69 Bart Schiks), Sander Bisseling (’83 Lorenzo Rieken), Johnny Dobson (’83 Andac Cakici); Arthur v.d. Eeckhout.