Voetbal: onnodig verlies Alverna in laatste wedstrijd van 2017

Sport
Van onze redactie
18 december 2017
  De laatste wedstrijd van Alverna in 2017 was als het weer deze middag, beginnend met een een zonnetje maar naar mate het vorderde steeds grijzer en grauwer. Alverna begon de wedstrijd goed en zette Tilburg meteen onder druk, waarbij met name de opkomende Tjalling Kamerman samen met Sven v Gelder de matige rechts back van Tilburg voor grote problemen stelde. Al na 4 minuten was er na een combinatie van beide een goede kans voor Sven v Gelder, maar zijn inzet was te slap. Toen na 20 minuten opnieuw Kamerman vanaf links de voorzet gaf was het Bas Broekman die de bal binnen werkte. Men zou denken dat deze 0-1 bevrijdend zou werken, maar het tegendeel was waar. Alverna werd slordiger en liet Tilburg terugkomen in de wedstrijd. In de 26e minuut was er een grote kans voor Tilburg, waarbij iedereen verbaasd was dat de bal er nog naast kon. Een vrije trap 5 minuten later ging nauwelijks langs het doel van Robert Zaalman. Maar Alverna haalde verder schadevrij de rust. Toen 5 minuten na rust Tilburg wederom een waarschuwing afgaf middels een buitenspel doelpunt, werd Alverna weer wakker geschud. Men herpakte zich en drukte Tilburg terug, tussen de 57e en de 62e minuut waren er 3 goede kansen op de 0-2, eerste kans was voor Bas Broekman, daarna werd de gekraakte inzet van Ruben Rip van de lijn gehaald. Vervolgens was het Sven v Gelder die uit een moeilijke hoek de lat raakte. Toen na 70 minuten Tilburg een slim versierde penalty miste, rook het dat er meer mogelijk was. Na 74 minuten was het back Tim v Broekhoven die met een geweldige pegel de 1-1 aantekende. Alverna’s spel werd er niet beter op, maar Kooistra’s keuzes om te wisselen waren door blessures ook beperkt. Cas vd Wal kwam voor Mels Lantang, maar Tilburg bleef de gevaarlijkste ploeg. Een team dat buiten de geslepen spits Adams en een handige linkerspits verder alleen hardwerkende beperkte spelers heeft. Maar deze kwalificaties waren vandaag genoeg voor de overwinning, want 4 min voor tijd ging de linkerspits door en gaf de bal laag voor, deze bal werd binnen gelopen door Moree. Na de 2-1 was de tijd te kort voor Alverna om nog iets aan deze stand te doen, en moest een onnodig verlies geslikt worden.

Opstelling
Robert Zaalman: Dennis Arts. Sergio Vieira (c). Jari van Ginkel. Tjalling Kamerman : Martijn de Groot. Ruben Rip. Mels Lantang (‘77 Cas vd Wal): Jens Arnouts. Bas Broekman. Sven v Gelder