Sport

Gepubliceerd op 4 februari 2019

Voetbal: moeizaam gelijkspel Alverna uit tegen Rhode

Alverna heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Rhode. Was het in de thuiswedstrijd nog een makkelijke 5-1 overwinning, nu werd het een moeizame 2-2. Zeker in de beginfase kreeg Rhode wat mogelijkheden door onzeker optreden in de Alverna achterhoede. Gelukkig waren deze kansjes niet aan de Rhode-spitsen besteed. Na een kwartier werd een goede Alverna-aanval gestopt door een overtreding, Danny Meijer krulde de vrije trap richting kruisin,g maar doelman Paul van Heesch tikte de bal hoekschop. Het spel bleef op en neer golven en beide ploegen waren op zoek naar de openingstreffer. Vijf minuten voor rust gingen Dennis Arts en Jari van Ginkel beiden de lucht in op een lange bal van Rhode, ze miste beiden waardoor Daan van Dinten in balbezit kwam, die kon simpel voorzetten op Serge Voss die de 1-0 binnenkopte. Maar nauwelijks twee minuten later was het al weer gelijk, uit een hoekschop viel de bal stil in het strafschopgebied en het was Jari van Ginkel die er als eerste een voet tegen kon krijgen: 1-1.

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen op zoek naar de overwinning, Rhode met recht-toe-recht-aan-spel, en Alverna probeerde het wat met meer combinatiespel te doen. Hierbij verzandde de balvaardige Alvernavoorwaartsen vaak in zaalvoetbalachtige combinaties die wel mooi maar niet effectief waren. Te vaak wilden de spitsen in de bal komen, en er was niemand in de ‘zestien’ is om de voorzet af te maken. Toch kwam Alverna op voorsprong, een crosspass van Dennis Arts in de 64e minuut werd door Tjalling Kamerman prachtig aangenomen, waardoor hij in één beweging z’n man kwijt was, vrij voor de doelman kwam en zo de 1-2 aantekende. Tien minuten later leek Alverna de wedstrijd te beslissen, maar doelman Paul van Heesch kreeg er nog een teen tegenaan om te redden. Meteen hierna werd een niet goed verwerkte voorzet van Rhode binnengelopen bij de tweede paal door Stan v.d. Mortel. In de slotfase bleven beide ploegen op zoek naar meer, bijna lukte het Levi Raja Boean, maar wederom was de doelman met een katachtige redding de winnaar. Zo moesten beide ploegen met een punt genoegen nemen. “Man Van De Wedstrijd” was Tjalling Kamerman die naast z’n doelpunt ook veel aanvallende impulsen had.

Verslag door Henny Remmers
Elftalfoto: Rob Koppers

  Opstelling Alverna: Robert Zaalman: Dennis Arts, Jari van Ginkel, Rick van Ginkel, Tjalling Kamerman: Mats Hegman, Mels Lantang, Derek de Bruijn(’54 Cas van de Wal) Levi Raja Boean, Danny Meijer(’77 Max Ukusare), Sven van Gelder.

Tags: , ,
Naar boven ↑  • Partners