Voetbal: keeper Ter Haar redt overwinning voor winterkampioen AWC

17 december 2017

AWC heeft zich in de laatste wedstrijd voor de winterstop weten te kronen tot winterkampioen. Op eigen terrein werd met 2-0 gewonnen van Rood-Wit. De wedstrijd grossierde in gele kaarten voor de bezoekers. AWC-doelman Mark ter Haar hield zijn ploeg op de been met een aantal belangrijke reddingen.

Al zeer vroeg in het duel kwam AWC op voorsprong. Sven van Zwam maakte een overtreding op Safa Kizir, waarna een strafschop toegekend werd. In eerste instantie redde keeper Andy Steging nog op de inzet van Freek Thoone, maar hij kwam te vroeg inlopen. Scheidsrechter Nick Ooms gaf Steging een gele kaart en liet de penalty opnieuw nemen. De tweede maal koos Thoone voor de andere hoek en hij opende daarmee de score. Fren Stevens kreeg een aantal minuten later een goede steekpass van Freek Thoone, maar hij mikte te hoog. Rood-Wit kreeg hierna een aantal prima kansen om langszij te komen maar Ter Haar hield zijn doel schoon. Vooral zijn redding op een vrije schietkans in de laatste minuut voor rust oogstte lof.

Na rust lieten de bezoekers zien graag de gelijkmaker te willen maken. Al in de eerste minuut na rust schoot Angelo Kense op de buitenkant van de paal en vier minuten later was Jens Wirix dicht bij een doelpunt, maar hij vond de lat op zijn weg. Rood-Wit bleef aanzetten en had de lichte overhand maar het speelde zichzelf uit de wedstrijd. Scheidsrechter Ooms had de handen vol aan de vele overtredingen en het vele commentaar en hij moest vaak ingrijpen. Uiteindelijk kregen de bezoekers acht gele kaarten. Twintig minuten na het begin van de tweede helft vergrootte AWC de voorsprong. Thoone stuurde Stevens diep, die achter de verdediging opdook, en hij passeerde doelman Steging. In de resterende tijd creëerden beide ploegen wat kansen, maar tot doelpunten kwam het niet. In de blessuretijd was het nog bollenknijpen nadat Rood-Wit een penalty kreeg. Doelman Ter Haar keerde echter de inzet van aanvoerder Marijn van Beers en sleepte AWC hiermee door de wedstrijd heen.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat (c); Jansen, Straten, Hubers (’73 Toonen); Thoone (’85 Loenen), Kizir (’46 Paau), Stevens.