Voetbal: kaartenregen bij Tilburg – Alverna (2-2)

26 november 2018
De wedstrijd Tilburg – Alverna eindigde met 11 gele en 1 rode kaart, was de wedstrijd dan zo hard en onsportief? Nee, dat viel allemaal nog wel mee, er werd scherp gestreden, maar niet onsportief. De vele kaarten vielen vooral door onduidelijkheid van de scheidsrechter, waar hij bij de ene overtreding ‘geel’ gaf, werd bij de volgende zwaardere overtreding geen geel gegeven, als spelers dan om uitleg vroegen gaf hij geel voor ‘mekkeren’. Ook bij de rode kaart van Jari van Ginkel was vriend en vijand het er over eens, de rode kaart was terecht (neerhalen doorgebroken speler) maar het was toch ruim buiten het strafschopgebied, dus geen strafschop. Hij werd echter toch gegeven, de door Tim van Broekhoven keihard in geschoten strafschop betekende de 1-1, hiermee werd de in eerste helft opgebouwde voorsprong teniet gedaan. In de 38e min was het Dennis Arts die een vrije trap van Levi Raja Boean achter doelman Rick v Etten had gekopt. De eerste helft was er een met kansen voor beide teams. Alverna kon voetballend niet brengen wat het vorige week wel kon, en Tilburg was vooral in de persoonlijke duels de grens van het toelaatbare  aan het opzoeken.

Bij het begin van de tweede helft moest de geblesseerde  Derek de Bruijn vervangen worden door Cas van de Wal. En toen na 5 min de strafschop en rood werd gegeven, brak er voor Alverna een moeilijke periode aan. Mels Lantang zakte een linie terug, naar de plaats van Jari v Ginkel, en Mats Hegman moest wat meer verdedigend spelen. Tilburg drong aan, en kreeg mogelijkheden via hoekschoppen en vrije trappen. Een van die vrije trappen werd in de 69e min op een prachtige wijze in de kruising geschoten door Imad Kharichef (2-1). Kon Alverna met tien man zich nog terug knokken in de wedstrijd? Men kreeg ook kansen, Rens v Lanen die voorlangs schoot, en het schot van de ingevallen Danny Meijer werd gered door de doelman. Maar in de 80e min was het dan toch raak, Sven van Gelder scoorde met een fraai schot de 2-2. Een paar minuten later nog een Alverna kans, maar Levia Raja Boean’s knal eindigde in het zijnet. Alverna moest zich met een punt tevreden stellen, het had ook zomaar niets kunnen zijn, want in blessuretijd tikte Robert Zaalman met z’n vingertoppen een zeker lijkend doelpunt uit de kruising.

Opstelling: Robert Zaalman: Dennis Arts, Jari v Ginkel (’50 rood), Thomas vd Worp, Tjalling Kamerman (’58 Danny Meijer): Mats Hegman, Mels Lantang, Derek de Bruijn ©(’45 Cas vd Wal): Rens v Lanen, Levi Raja Boean, Sven v Gelder

Elftalfoto: Rob Koppers