Voetbal: in de wind wint Alverna ruim van Prinses Irene uit Nistelrode

Sport
Van onze redactie
10 maart 2019
Alverna - Prinses Irene 5-0

Alverna en Prinses Irene uit Nistelrode hadden met de stormachtige wind logischerwijs moeite om fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen. De wind joeg bij tijden zo hard over het veld dat men bij een vrije trap achter de bal aan moest. Alverna had in de eerste minuut al voordeel bij de harde wind, de verdediging van Prinses Irene werd verrast en Sven van Gelder kon vrij de 1-0 binnen schieten. In het verloop van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen, vaak door curieuze wendingen van de door de wind gedragen bal. Uit een hoekschop viel de bal voor de voeten van Jari van Ginkel die met dit buitenkansje wel raad wist en de 2-0 aantekende. Dat was een lekker meevallertje. En net op het moment dat je dacht aan de rust, was het Sven van Gelder die zijn tweede, en Alverna’s derde scoorde.

In de tweede helft had Prinses Irene het windvoordeel dat Alverna in de eerste helft had, maar wist daar toch minder van te profiteren dan Alverna. Volgens Irene’s trainer Ronny Everaerts had hij een dominant Prinses Irene gezien dat heel veel kansen afgedwongen had, we zullen het er maar op houden dat een ieder met een gekleurde bril kijkt. Zijn ploeg deed zeker niet onder voor Alverna, maar om te winnen moet je doelpunten maken en dat liet zijn ploeg na. Alverna wist in de slotfase via doelpunten van Cas v.d. Wal en Sander Bisseling uit te lopen naar een ruime 5-0 zege, en blijft zo in het spoor van de subtop in deze klasse.

Opstelling Alverna
Robert Zaalman: Dennis Arts(’14 Job Gielen), Jari van Ginkel, Mels Lantang, Tjalling Kamerman: Mats Hegman, Cas vd Wal, Derek de Bruijn(’80 Martijn de Groot):Levi Raja Boean(’45 Sander Bisseling), Lennart vd Peppel, Sven van Gelder.