Voetbal: geen winnaar in topper tussen HVCH en s.v. A.W.C.

4 februari 2018

In de wedstrijd waar de eerste plaats in de competitie 1e klasse  Zuid 1 op het spel stond, wisten beide partijen waar het om draaide en werd er vrij behoudend gevoetbald. In een gelijkopgaande eerste helft, op een hobbelig veld dat door de recente weersomstandigheden nog moeilijker te bespelen was, ontstonden voor beide doelen af en toe enkele goede mogelijkheden. De verdedigers van HVCH hadden de grootste moeite om de 2 buitenspelers van AWC in bedwang te houden, maar de keepers en de verdedigingen hielden stand en zo werd de eerste helft afgesloten met een 0-0 stand.

Na de rust startte de thuisclub wat agressiever en dat leidde in de 54e minuut in de 1-0 na een prachtige aanval, waarin de hakjes de boventoon voerden. Jeffrey van Uden was de afmaker. Nu moest AWC zich ook weer meer in de strijd gooien door aanvallender te gaan spelen en dat lukte goed door onder meer het wisselen van 2 spelers. De wissel van Mike Lemmers, in de plaats van Laurens Loenen, was goud waard, want in de 80e minuut scoorde deze speler de 1-1, mooi aangegeven door Jordy Hubers. Vermeldenswaard is nog dat AWC 2 gele kaarten voorgeschoteld kreeg door de soeverein leidende scheidsrechter N. Babat en na afloop was iedereen het met elkaar eens dat de eindstand een terechte weergave gaf van de wedstrijd.