Voetbal: gedeeltelijk herstel AWC met 1-1 tegen 't Zand

12 maart 2017
AWC heeft zich gedeeltelijk hersteld van een reeks nederlagen deze week. Afgelopen zondag werd verloren van koploper Baronie. AWC bood toen goed tegenspel , maar was net iets minder dan de Bredase ploeg. Afgelopen dinsdag kreeg AWC een pak slaag van hoofdklasser Sparta Nijkerk in de beker. ( 5-0 ).

Tegen sc ‘t Zand zou het anders moeten en dat gebeurde ook. Een verdienstelijk gelijkspel werd er in Tilburg behaald. En ware de voorwaartsen van trainer Remko Bicentini wat doeltreffender geweest dan had men met de rust al op rozen gezeten, maar het was echter maar 0-1. ‘t Zand had in de tweede helft een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen.

AWC begon gehandicapt aan de wedstrijd. Topscoorder Gijs de Kleyn bleef met een blessure langs de lijn, terwijl ook de vaste man in de achterhoede, Idar Kramer, niet van de partij was. Tijdens de bekerwedstrijd liep hij tegen een 4e gele kaart aan en dat betekende een schorsing.

Het eerste half uur gebeurde er heel weinig in Tilburg. De thuisclub had het meeste balbezit, maar daar kwam helemaal niets uit. Ook AWC bracht niet veel. Mede oorzaak van het povere spel was de zeer slechte grasmat. ‘t Zand probeerde dit op te lossen door veelvuldig de lange bal te hanteren, terwijl AWC de techniek prevaleerde. Beide spelstijlen kwamen echter niet tot hun recht.

In de 29e minuut kwam AWC op voorsprong. Een snelle ingooi van Jeffrey Tangerink, werd behendig door Lennart Nieuwenhuis verlengd naar de in de diepte sprintende Fren Stevens, die eerst nog tegen de paal schoot, waarna hij de bal in tweede instantie wel in het doel schoot. Nog voor de rust kreeg AWC hierna twee uitgelezen kansen om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Eerst kreeg Fren Stevens de kans op aangeven van Daan Paau. Vervolgens kopte Paau, op aangeven van Lennart Nieuwenhuis, kansrijk op doel. Maar beide keren stond de Tilburgse doelman op de juiste plaats. In de blessuretijd kroop AWC nog door het oog van de naald, toen de leidsman niet voor een strafschop voor de thuisclub wilde fluiten.

Na de thee ging ‘t Zand nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar het zag ook Fren Stevens na een prima counter rakelings naast schieten. Kevin van Assouw schoot in de 65e minuut rakelings naast, maar in de 70e minuut werd de druk te groot. Van Assouw werd in het strafschopgebied door doelman Mark ter Haar ten val gebracht en nu gaf de scheidsrechter wel een een strafschop. Daan van Hal was hier na de scherprechter en liet Ter Haar geen schijn van kans. De thuisclub rook meer, maar AWC hielt het hoofd koel, zodat er geen verandering meer in de stand kwam.

a.s. Zondag moet AWC het opnemen tegen het op de achtste plaats staande NEC. De Nijmegenaren wonnen thuis met 2-1 van AWC. De wedstrijd op de Wijchert begint om 14.00 uur.

Scoreverloop: 29. Fren Stevens 0-1, 70. Daan van Hal 1-1 ( strafschop)

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jaap Jansen, Lennart Nieuwenhuis (79. Jorn Reuvers), Jorrit Giesbers ( 55. Niels Ceelen), Jeffrey Tangerink, Daan Paau ( 46. Rico Timmermans), Jim Toonen.