Voetbal: eerste gelijkspel van het seizoen voor AWC in thuiswedstrijd

29 september 2019
Tegen Longa ’30 heeft AWC een punt gehaald in eigen huis. Al vroeg kwamen de bezoekers op voorsprong, maar de Wijchenaren bogen deze achterstand om in een voorsprong. Uiteindelijk eindigden de teams op 2-2.

Na zeven minuten lag de bal al in het netje van AWC-doelman Jarik Veltmaat. Hij werd na een scrimmage ongelukkig gepasseerd door een van zijn eigen verdedigers. Longa ging hierna op zoek naar een tweede treffer en leek dichtbij, maar een door Thom Berendsen over Veltmaat getikte bal kon door Job van de Groes worden weggewerkt. Vanaf minuut 25 werd AWC sterker en dat resulteerde in de gelijkmaker. Een kopbal van Daan de Bruijn eindigde op de lat en Jaap Jansen schoot net naast, waarna De Bruijn op slag van rust voor de 1-1 tekende.

AWC kwam sterker uit de kleedkamer en ging op zoek naar een voorsprong in de tweede helft. Hier hoefde het publiek niet lang op te wachten; binnen vijf minuten eindigde een voorzet van De Bruijn bij Fren Stevens, die de bal achter doelman Erik Wijnbergen werkte. De Bruijn leek daarna nog een assist te geven maar Youri Hubers tikte de bal net over het doel. Longa kwam later op 2-2, toen een hoge voorzet door invaller Jelmer Krooshof over Veltmaat werd gekopt.

Opstelling AWC: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans (’24 Jaap Jansen (’74 Jimmy Hendriks)), Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes; Sven Jansen, Youri Hubers, Dennis Straten; Fren Stevens, Boy Visser, Daan de Bruijn