Voetbal: doelpunt Boy Visser voor rust voldoende voor thuiswinst AWC

22 april 2019
Tegen RKHVV heeft AWC in eigen huis met 1-0 weten te winnen. Er lagen kansen op een ruimere score, maar uiteindelijk bleek een treffer van Boy Visser in de eerste helft beslissend. Door deze uitslag zijn de bezoekers definitief gedegradeerd uit de Hoofdklasse.

De eerste kans was voor RKHVV, waar aanvallende middenvelder Luuk Pelkman een voorzet net voor het doel langs tikte. De reactie kwam van AWC-linksback Rico Timmermans. Hij schoot van afstand en dwong doelman Jop Hemink tot een redding. Boy Visser opende na 23 minuten de score. Hij vond eerst Hemink op zijn weg, maar hij ging door een zorgde uiteindelijk toch voor de goal. De verdere kansen in de eerste helft waren voor RKHVV, namens wie Jordy Geilen de paal raakte en Mex Bakker naast het doel kopte.

Na rust was AWC de bovenliggende partij en dat leverde veel kansen op. Zo schoot Visser de bal vanaf de rand van de zestien in de handen van doelman en kwam diezelfde keeper op tijd uit om een inzet van Safa Kizir te stoppen. Kizir was ook gevaarlijk na een hoekschop, maar zijn kopbal vloog net over de lat. Invaller Fren Stevens leek daarna de voorsprong te verdubbelen maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. AWC beëindigde de wedstrijd met tien man na een tweede gele kaart van Daan Pauwels.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans (’87 Sven Jansen), Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes; Joost Loeffen, Youri Hubers, Daan Pauwels; Freek Thoone, Safa Kizir, Boy Visser (’64 Fren Stevens (’90 Jorn Reuvers))