Voetbal: debutantrijk AWC verliest van tien man Hollandia

Sport
Van onze redactie
26 mei 2019
Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen heeft AWC verloren van Hollandia, dat een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde. In eigen huis werd het 1-2. Bij AWC maakten Nick van Heel en Sam Jansen hun debuut.

Al na een kwartier moest Hollandia gedecimeerd verder. Hassan Aanzi kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Al in de eerste helft moest AWC tweemaal wisselen, waardoor jongelingen Nick van Heel en Maximilliano Mondi het veld mochten betreden.

Na de rust was het eerste wapenfeit voor Freek Thoone, die net als Laurens Loenen zijn laatste wedstrijd speelde; hij schoot uit een volley op de paal. Binnen vijf minuten wisten de tien man van Hollandia tweemaal toe te slaan, via Sven Deen en Thomas de Jong. Boy Visser deed nog wat terug door een benutte strafschop maar verder kwam AWC niet meer. In de tweede helft maakte ook Sam Jansen zijn debuut in AWC 1.

Opstelling: Jan Evers; Sven Jansen (’18 Nick van Heel), Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes (’80 Sam Jansen); Boy Visser, Laurens Loenen, Joost Loeffen; Freek Thoone, Safa Kizir, Fren Stevens (’39 Maximilliano Mondi).