Voetbal: AWC wint subtopwedstrijd en stijgt naar derde plek

Sport
Van onze redactie
7 oktober 2018

In een duel met de nummer drie Achilles 1894 heeft AWC met 3-1 weten te winnen. Door de overwinning schuift AWC ook wat op op de ranglijst, van de vijfde naar de derde plek. De achterstand op koploper Hoogeveen bedraagt nu twee punten. AWC legde al in de eerste helft de basis voor de winst.

Tegenstander Achilles leek wat feller aan de wedstrijd te beginnen en de eerste kans was dan ook voor de Assenaars. Remy Klaassens haalde uit na een pass van Rick Wiersma, maar zijn schot werd geblokt. Op een kwart van de wedstrijd liet AWC voor het eerst van zich horen; na een steekpass van Safa Kizir op Boy Visser moest doelman Morten Otto redding brengen. Vier minuten later was het wel raak. Visser slingerde een vrije trap voor het doel en verdediger Idar Kramer kopte de bal bij de tweede paal binnen. Uit een nieuwe vrije trap was Visser hierna weer gevaarlijk maar zijn inzet ging via de onderkant van de lat het doel weer uit. Hierop kon Youri Hubers de bal op doel koppen, maar Otto bracht redding voor Achilles. Voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Visser kon de bal inschieten nadat Kizir deze voor hem had klaargelegd: 2-0.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met een aanvallend sterk AWC. In de vijftigste minuut viel dan ook de 3-0. Freek Thoone maakte een actie aan de rand van het zestienmetergebied en hij schoot de bal bij de tweede paal binnen. Visser liet ook in de tweede helft zien dat hij sterk is in het nemen van vrije trappen. Doelman Otto kon nog net zijn hand tegen een inzet van de middenvelder krijgen om deze over te tikken. Fren Stevens probeerde het later van afstand, maar hij zag zijn schot net langs het doel vliegen. Twaalf minuten voor tijd konden de meegereisde fans van Achilles 1894 ook juichen. Invaller Jean Pierre N’ Gouan zette een mooie combinatie op, waarvan hij zelf het eindstation was: 3-1. Het laatste wapenfeit was voor Stevens, maar ditmaal vond hij het zijnet.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Sven Jansen, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Dennis Straten; Youri Hubers, Daan Pauwels, Boy Visser; Freek Thoone (’52 Laurens Loenen), Safa Kizir (’73 Jaap Jansen), Fren Stevens