Voetbal: AWC verliest thuis van Be Quick 1887

21 oktober 2018
In eigen huis heeft AWC met 0-1 verloren van Be Quick 1887 in de Landelijke Hoofdklasse A van de KNVB. Beide teams hoopten met het duel vandaag een 5-0-nederlaag goed te maken, maar dat lukte alleen de Groningse bezoekers.

Al snel in de wedstrijd wisten de Groningers de voorsprong te pakken. Na elf minuten kreeg Toufik Faraouni een diepe pass en hij wist doelman Jarik Veltmaat te verschalken. Drie minuten daarna hoopte Be Quick op voorsprong te komen, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Hierna leek AWC sterker te worden maar een schot van Fren Stevens werd gekeerd door doelman Robert Smit. Net voor rust kreeg AWC weer een kans, maar Idar Kramer kopte de bal over het doel.

Net na de rust redde Smit uitstekend op een schot van Freek Thoone. Even later was het Safa Kizir die de bal in de handen van de keeper kopte. In de rest van de wedstrijd probeerde AWC aan te zetten maar het spel was te slordig om veel te kunnen creëren. Invaller Daan Pauwels schoot net naast en uiteindelijk was het Veltmaat die nog attent reageerde op een goede inzet van Be Quick. Beide teams wisten in het restant van de wedstrijd niet meer tot scoren te komen.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Sven Jansen, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Dennis Straten; Youri Hubers, Boy Visser, Joost Loeffen (’55 Daan Pauwels); Fren Stevens (’62 Laurens Loenen), Safa Kizir, Freek Thoone