Voetbal: AWC verliest van feller FC Tilburg

Sport
Van onze redactie
28 januari 2018
Met de thuiswedstrijd tegen FC Tilburg opende AWC de tweede helft van het seizoen. De ploeg van coach Camiel Jager verdedigde de koppositie in de Eerste klasse C. Tegen nummer 8 FC Tilburg ging het echter mis en na negentig minuten stond de stand 0-2 op het scorebord.

Beide ploegen hadden moeite het spel te maken en de wedstrijd was dan ook erg slordig. Alleen de bezoekers wisten enkele kansjes te creëren, zoals een vrije trap van Tim van Broekhoven. Daarna kregen beide teams de bal niet goed voor het doel en kansen waren schaars. Twee minuten voor rust openden de Tilburgers de score. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Milo Brown, die deze achter doelman Mark ter Haar werkte.

Na rust was het spel van zowel AWC als FC Tilburg onverminderd slordig. Na een kwartier schoot Freek Thoone de bal na een vrije trap rakelings over het doel van Rick van Etten. Na 62 minuten kwam Tilburg op een 0-2 voorsprong. Scheidsrechter Michael Eijgelsheim liet een zuivere overtreding langs de lijn doorgaan en na de counter schoot Mohamed Marouane raak. Tien minuten voor tijd was de uitploeg dichtbij de derde treffer, maar centrumverdediger Idar Kramer werkte de bal voor de doellijn weg. Kramer was in de blessuretijd zelf nog dichtbij een doelpunt, maar Van Etten bracht redding. Het slotakkoord was voor Nicky van de Groes, die overschoot.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat; Jansen (’63 Lemmers), Hubers (’84 Toonen), Straten; Thoone, Loenen, Stevens