Voetbal: AWC verlaat Purmerend met een forse nederlaag

25 maart 2019
Vol goede moed vertrok AWC met een vrijwil geheel fitte selectie richting Purmerend.

Na een goede kans van Purmersteijn in de eerst minuut, neemt AWC snel het heft in handen en heeft het beste van het spel. Grote inzet aan beide kanten. Helaas is de eerste grote kans van de wedstrijd direct een doeltreffende voor de tegenstander, middels Daniël Schermer, 1-0.

Daarna moet AWC toch even terug en na een onverklaarbare gele kaart voor Youri Hubers loopt AWC tegen een 2doelpunt aan. In een ultieme poging om een doelpunt te voorkomen pakt Nicky van de Groes een speler van Purmersteijn vast en de scheidsrechter besluit tot een penalty en rood voor de speler van AWC. De strafschop wordt door Daniël Schermer verzilverd naar 2-0. Nog voor de rust komt AWC met 10 spelers op een 3-0 achterstand door een mooie treffer van Yassin el Yaakubi.

Na de pauze gokt Purmersteijn op de counter en dat resulteert vrij snel in de 4-0 door wederom Yassin el Yaakubi. Toch blijft AWC voetballen en is zelfs de bovenliggende ploeg en Purmersteijn wordt door hun afwachtende spel getrakteerd op een tegendoelpunt van Safa Kizir, 4-1.

Toch weet Purmersteijn nog eenmaal te score door Jordi Wigman uit een counter, die ook nog voor het einde van de wedstrijd een rode kaart krijgt te zien. De wedstrijd wordt verder met 10 tegen 10 uitgespeeld en AWC reist zonder punten huiswaarts.