Voetbal: AWC terug in kopgroep

5 november 2017
AWC won in de 1e Klasse Zuid van de KNVB van Best Vooruit met 1-2, een prachtig resultaat. In de eerste 20 minuten was Best Vooruit de betere ploeg, met kansen voor Buijs en Hendriksen. Na ongeveer een half uur kopte Youri Hubers de 0-1 binnen, maar uit buitenspelpositie. Daarna kregen beide ploegen de kans om op voorsprong te komen. Er waren kansen voor Fren Stevens, Jaap Jansen en Rico Timmermans aan AWC-zijde. Voor Best Vooruit waren het vooral Buijs en Hendriksen die kleine kansjes kregen.

De 2e helft was vanaf het begin voor AWC, maar pas na het inbrengen van Safa Kizir voor Jorn Reuvers maakte AWC het verschil. Nog geen 5 minuten nadat Safa Kizir was ingebracht scoorde hij de 1-0. Een zeldzame counter van Best Vooruit werd direct verzilverd door Hendriksen: 1-1. Uiteindelijk was het pas in de 86 minuut dat Safa Kizir de winnende 1-2 scoorde na een goede voorbereidende actie van Freek Thoone. De spanning in de 1ste klasse Zuid is weer helemaal terug met de eerste 5 ploegen binnen 3 punten.