Voetbal: AWC overklast in eerste thuiswedstrijd

Sport
Van onze redactie
9 september 2018
In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse heeft AWC het niet kunnen bolwerken tegen Fortuna Wormerveer. Vooral hun aanvoerder Milan Klopper was een plaag voor de mannen van Camiel Jager. Uiteindelijk liep AWC van het veld met een 2-5-nederlaag. Stof tot nadenken dus.

Al direct in de eerste minuut ging het mis. Na wat onrust in de verdediging kon Fortuna al de openingstreffer voor de rekening nemen. Hierna hadden de bezoekers nog steeds de overhand, maar tot grote kansen kwamen ze een tijd niet. Klopper sloeg echter twee keer achter elkaar toe. In de 33e en 35e minuut kwam hij tot scoren na een diepe pass. Toch was het AWC dat met het goede gevoel van een goal de rust inging. Na een lange bal van Freek Thoone zette invaller Fren Stevens zijn voet tegen de bal, waardoor het 1-3 was bij rust.

Na de rust kwam AWC redelijk sterk uit de startblokken, met onder meer een bal op de paal van Safa Kizir. Toch was het Fortuna Wormerveer dat als eerste tot scoren kwam, weer via Klopper. Na 64 minuten werd het ook nog 1-5. Het leek al eerder 2-5 te worden maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk was het toch AWC dat het laatste doelpunt maakte. Na een rush van Stevens gaf Boy Visser een goed balletje door op Laurens Loenen, die de doelman verschalkte.

Opstelling: Veltmaat; Sven Jansen (Pauwels), Nicky van de Groes, Kramer, Straten; Jaap Jansen (’36 Stevens), Hubers, Loeffen; Thoone, Kizir (’60 Loenen), Visser