Voetbal: AWC neemt 3 punten mee uit Meppel

Sport
Van onze redactie
3 oktober 2018
Drie dagen na de verloren bekerwedstrijd van Alcides tegen AZ Alkmaar zien de supporters op zondag 30 september een eerste helft met vele doelrijpe kansen aan beide zijden. Dat het tot de 44e minuut voor de rust 0-0 bleef was een klein wondertje. Toch kwam AWC op 0-1 door een geplaatste vrije trap van Boy Visser in de rechter bovenhoek , ver buiten bereik van de keeper van Alcides.

Na de rust komt AWC al snel op 0-2 wederom door Boy Visser die een zelf gecreëerde mogelijkheid prima afrondt. Daarna blijft AWC de bovenliggende ploeg en wat opvalt is het geweldige keeperswerk van Jarik  Veltmaat. Hij weet enkele prima kansen van Alcides op vakkundige wijze te pareren. In de 65e minuut komt AWC op 0-3 door een benutte penalty van Dennis Straten., na een onreglementaire actie op Boy Visser in het strafschopgebied.

Snel daarna scoort Alcides toch de aansluitingstreffer 1-3 door Frank Fokke, maar verder komt Alcides niet en AWC weet de rest van de wedstrijd op vakkundige wijze uit te spelen. Een slotakkoord had erin gezeten, maar Dennis Straten schiet slechts op de lat na een precieze pass van Freek Thoone. Een terechte overwinning, mede door de man van de wedstrijd:  Jarik Veltmaat.