Voetbal: AWC na twee rode kaarten ten onder tegen EHC/Heuts

23 september 2019
Vol goede moed na de overwinning van vorige week vertrok de selectie met een vaste supportersschare richting EHC/Heuts in Hoensbroek. De wedstijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Fernando Ricksen, oud-speler van EHC/Heuts.

Na 10 minuten kreeg EHC gelijk een schietkans, die door Jarik Veltmaat uit de kruising werd getikt. De daaropvolgende corner werd door AWC weggewerkt. EHC zette vroeg druk waardoor AWC niet aan opbouwen toekwam. Ondanks dat wist AWC er twee keer een corner uit de wacht te slepen en EHC liet een aantal kansen onbenut. Na ongeveer een half uur spelen kreeg AWC een mooie kans om op voorsprong te komen. Een schot van de mee opgekomen linksback Rico Timmermans werd door EHC-keeper Sven Swakhoven gestopt en de rebound werd door een EHC-speler van de lijn gehaald. In de 35e minuut werd Joost Loeffen door scheidsrechter Dominique Prick met een tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd en AWC moest met een man minder de wedstrijd uitspelen. De vrije trap wordt wederom gestopt door Veltmaat. Met tien man speelde AWC feller en de ploeg kreeg zelfs nog een aantal kansen en kon met een stand van 0-0 gaan rusten.

Na de rust kwam AWC fel uit de kleedkamer en probeerde EHC vast te zetten op hun eigen helft. Van daaruit kon AWC zelfs nog wat kansjes te creëren. Maar ook EHC bleef kansen krijgen en tien minuten na rust wist de buitspel staande Jordi Baur de bal in het AWC-doel te werken. De terecht protesterende trainer Camiel Jager kreeg nog een gele kaart van de scheidsrechter. Invaller Fren Stevens zorgde met een aantal snelle aanvallen nog wel voor wat kansen maar het doel werd helaas niet gevonden. Aan het einde van de tweede helft moest ook invaller Daan Pauwels het veld verlaten met een tweede gele kaart. Dit was een zware straf voor een actie waarbij gewoon de bal werd gespeeld. Ook met negen man bleef AWC aanzetten maar helaas was een puntje niet meer gegund.

Al met al een slecht resultaat voor AWC omdat het zeker voetballend de betere ploeg was, maar in het begin te zwak begonnen was. Het arbitrale trio was bepaald niet op de hand van AWC en heeft met een aantal dubieuze beslissingen een grote stempel gedrukt op deze wedstrijd. Op zondag 29 september mag AWC op voor een herkansing. De thuiswedstrijd tegen Longa’30 begint om 14.00 uur.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans, Nicky van de Groes, Sven Jansen, Job van de Groes; Joost Loeffen, Youri Hubers, Dennis Straten; Daan de Bruijn (Daan Pauwels), Safa Kizir (Fren Stevens), Boy Visser (Jaap Jansen)