Voetbal: AWC mede door hattrick Straten drie punten rijker

3 december 2017
Na de wedstrijd tegen sv TOP mag AWC drie punten bijschrijven. Mede dankzij drie doelpunten van middenvelder Dennis Straten was de ploeg van Camiel Jager te sterk voor de bezoekers uit het Brabantse Oss.

Al in de eerste helft liet AWC zien het overwicht over de wedstrijd te kunnen pakken. Youri Hubers schoot de bal na twintig minuten naast het doel en daarna redde de doelman van TOP Roel Kuilder op een inzet uit stand van spits Safa Kizir. Uit de daarop door scheidsrechter Pijnenburg toegekende hoekschop schoot Youri Hubers na een halfuur de bal na een kluts achter de keeper. Acht minuten later was het opnieuw raak: Kizir kreeg een bal aangespeeld, hield deze vast en stelde daarna Dennis Straten in stelling om tot scoren te komen.

Na de rust leek TOP sterker uit de startblokken te komen en vier minuten na de theepauze leverde dat een doelpunt op. Aram Pusters was doelman Mark ter Haar de baas en maakte de aansluitingstreffer. De bezoekers drukten aan, maar het was AWC dat overtuigend uit wist te lopen. Fren Stevens passeerde enkele tegenstanders en stelde Freek Thoone in staat om te scoren. Hierna stuurde diezelfde Thoone spits Kizir weg. Hij omspeelde doelman Kuilder en maakte de 4-1. AWC was nog niet klaar na deze treffer. In de eenentachtigste minuut schoot Straten zijn tweede binnen vanaf de rand van het zestienmetergebied en een minuut voor tijd tekende hij voor zijn derde: na een pass van invaller Jorn Reuvers werkte hij de bal overtuigend in het doel van TOP.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat (’74 Toonen); Jansen, Hubers, Straten; Thoone (’83 Job van de Groes), Kizir (’86 Reuvers), Stevens.