Voetbal: AWC lijdt forse nederlaag in Bussum bij SDO

15 oktober 2018
AWC startte de wedstrijd tegen een geroutineerde ploeg in de Hoofdklasse in de vertrouwde formatie van de afgelopen wedstrijden en met goed verzorgd voetbal. De grootste kansen kwamen van de zijde van AWC, met mogelijkheden voor het aanvalstrio. De eerste 35 minuten was AWC heer en meester en de schaarse uitvallen van SDO werden vakkundig gepareerd door keeper Yarik Veltmaat. De laatste 10 minuten werd het spel van AWC slordiger en dat resulteerde nog net voor de rust, na een scrimmage voor het doel, in de 1-0 voor SDO. Snel daarna stuurde de goed leidende scheidsrechter beide teams, een beetje  tegen de verhouding in, met de voorsprong voor SDO de rust in.

Na de theepauze kwam SDO beter uit de startblokken en na een klein kansje voor AWC kwam SDO snel op 2-0 door een strakke schuiver van de verdediger van SDO, Roweil van der Meer.  AWC was de grip volledig op de wedstrijd kwijt en na 2 wissels  en  het spelen met 3 verdedigers, wilde de trainer van AWC het tij nog keren. Het pakte volledig anders dan gedacht uit. AWC gaf veel te veel ruimte weg in de verdediging en dat leidde tot nog 3 doelpunten aan de zijde van SDO. De eindstand werd dan ook  5-0 in het voordeel van SDO en op basis van de tweede helft een verdiende overwinning. Veel spelers bleven in de 2e helft ver onder de maat.

Toch kan de volgende thuiswedstrijd tegen Be Quick a.s. zondag met vertrouwen tegemoet worden getreden, gezien het vertoonde spel in de eerste helft.