Voetbal: AWC in zomerse omstandigheden thuis ten onder tegen RKZVC

Sport
Van onze redactie
7 april 2019
In de thuiswedstrijd tegen RKZVC is het AWC niet gelukt de drie punten op De Wijchert te houden. Met een tegendoelpunt voor rust en eentje na rust gingen de bezoekers uit Zieuwent met een 0-2-zege naar huis.

Beide teams gingen fel van start en dat resulteerde in een aantal overtredingen aan beide kant. Freek Thoone probeerde namens AWC de score te openen, maar hij schoot langs het doel van RKZVC-keeper Huib Jonkman. Na bijna een halfuur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een diepe pass werd goed benut door Sjors Storkhorst, die zijn tegenstander aftroefde en doelman Jarik Veltmaat verschalkte. Twee minuten later bracht Veltmaat goed redding op een schot over de grond.

Een fase zonder veel hoogtepunten brak hierop aan en beide teams gaven elkaar geen ruimte. Een halfuur voor het einde van de wedstrijd probeerde Thoone het andermaal, maar zijn schot ging net voor het vijandelijke doel langs. Storkhorst probeerde later zijn tweede doelpunt te maken, maar Idar Kramer bracht redding met een goed blok. Zes minuten voor tijd kwam RKZVC op 0-2, toen Mart Schutten via de binnenkant van de paal doel trof. In de laatste minuten was AWC nog dicht bij een doelpunt, maar Jonkman redde goed op inzetten van Job van de Groes en Youri Hubers.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans (’85 Laurens Loenen), Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes; Youri Hubers, Boy Visser (’73 Joost Loeffen), Daan Pauwels; Freek Thoone, Safa Kizir, Fren Stevens (’67 Sven Jansen)